Mutilată de un lifting eşuat. A vrut să arate mai tânără, dar s-a trezit că îi cresc oase în ochi

Orice femeie şi-ar dori să arate mai tânără, iar cele care îşi permit apelează deseori la chirurgia plastică. Nu pentru toate, însă, tentativa de înfrumuseţare are succes, iar, în unele cazuri, lucrurile iau o turnură de-a dreptul tragică.

21 dec. 2012, 19:53
Mutilată de un lifting eşuat. A vrut să arate mai tânără, dar s-a trezit că îi cresc oase în ochi

O femeie care a apelat la un lifting facial pentru a arăta ceva mai tânără şi-a văzut viaţa transformată într-un coşmar, după ce a ales să se supună unei intervenţii cu celule stem. La câteva luni după operaţie, doamna, trecută de 60 de ani, s-a trezit că au început să-i crească oase în ochi, după ce celulele stem au interacţionat cu calciul dintr-o altă substanţă folosită de estetician în timpul intervenţiei, scrie Daily Mail.

Procedura aleasă de femeie implică recoltarea de celule stem din grăsimea de pe abdomen şi injectarea lor în anumite puncte de pe faţă. Intervenţia are ca rezultat nu doar întinderea pielii, ci şi întinerirea ei, pentru că celulele se transformă în ţesut nou. Însă nimeni nu i-a spus femeii, originară din California, că efectele adverse pot fi devastatoare.

La trei luni de la lifting, pentru care a plătit 20.000 de dolari la o clinică din Beverly Hills, femeia avea încă dureri foarte mari şi a observat ceva probleme la ochiul drept, pe care nu mai putea să-l deschidă fără să trebuiască să suporte dureri foarte mari. Iar atunci când reuşea, auzea un sunet care a determinat-o, în cele din urmă, să apeleze la un alt medic.

După ce a auzit povestea, medicul a crezut că sunt doar închipuirile femeii, însă, după ce a acceptat să o opereze, a descoperit că sub pleoape în ţesutul din jur se formaseră mici fragmente de os.

Una dintre posibilele cauze ale unei asemenea evoluţii este faptul că celulele stem, care se pot transforma în orice fel de ţesut, au intrat în contact cu o substanţă folosită adesea în liftingurile faciale şi care conţine calciu.

Medicul la care a apelat pentru a-i rezolva problema a reuşit să îndepărteze toate fragmentele de os din ochiul femeii, însă nu este exclus ca în timp să apară şi altele.