Mutu, motiv internaţional de ceartă. Chelsea solicită la FIFA compensaţii din partea Juventus

Gruparea Chelsea Londra a depus un memoriu la FIFA împotriva clubului Juventus Torino prin care solicită compensaţii de mai multe milioane de lire sterline deoarece italienii l-au legitimat pe Adrian Mutu, după ce acesta fusese concediat pentru consum de cocaină.

24 apr. 2013, 13:00
Mutu, motiv internaţional de ceartă. Chelsea solicită la FIFA compensaţii din partea Juventus

„Acţionăm pe căile legale pentru a ne recupera banii cuveniţi şi vom continua să facem asta”, a declarat un purtător de cuvânt al clubului Chelsea.

Cazul va fi analizat de Comisia de Litigii a FIFA în această săptămână, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Adrian Mutu a fost concediat de Chelsea după ce a fost testat pozitiv cu cocaină în 2004, iar de nouă ani clubul englez duce o luptă în instanţe pentru a-şi recupera banii pierduţi atunci când l-a transferat.

După ce a ispăşit o suspendare de şapte luni, Mutu a semnat cu Juventus prin intermediul grupării Livorno – care a acţionat ca şi intermediar, deoarece Juventus depăşise limita de jucători extracomunitari.

Instanţele elveţiene l-au obligat pe Mutu să plătească daune compensatorii în valoare de 17,2 milioane de euro către Chelsea, însă internaţionalul român nu a achitat această sumă, iar gruparea londoneză a demarat acţiuni împotriva cluburilor Juventus şi Livorno, deoarece l-au luat pe jucător fără să plătească niciun ban.

Chelsea a plătit aproximativ 22 de milioane de euro pentru Mutu atunci când l-a transferat de la Parma, iar Juventus l-a vândut pentru opt milioane de euro la Fiorentina.

De asemenea, Chelsea a urmat căile legale pentru a recupera trei proprietăţi deţinute de Mutu în Miami, acestea valorând câteva milioane de lire în total.

Mutu (34 de ani) evoluează în prezent în Franţa la formaţia AC Ajaccio. El a anunţat că intenţionează să se retragă din activitate la finalul sezonului viitor.