Muzeul Corpus din Olanda, primul muzeu interactiv din lume unde te poți plimba prin corpul uman. Tehnologie avansată, efecte 5D, hipersunete, jocuri educative – Imagini spectaculoase!

V-ați întrebat vreodată cum ar fi să vă plimbați prin corpul uman, la propriu, pentru a înțelege cu adevărat ce se întâmplă în fiecare moment în organismul vostru? Poate că sună ca fiind o chestie SF, dar e un scenariu cât se poate de real.

17 mart. 2022, 18:24

Primul muzeu de anatomie umană unde te poți plimba, la propriu, prin corpul uman a fost deschis în Olanda. Muzeul Corpus se află în provincia Oegstgeest din Olanda, aflată la aproximativ 45 de kilometri de Amsterdam. A fost deschis în anul 2008 de Regina Beatrix a Olandei și e primul muzeu din lume de acest tip. „O călătorie prin corpul uman”. Acesta e sloganul prin care Muzeul Corpus își promovează activitatea.

Corpul uman e foarte complex, iar anatomia e un domeniu greu de înțeles pentru mulți dintre noi. Cu toate că internetul e plin de informații și există numeroase metode prin care putem afla cum funcționează corpul nostru, varianta vizitării Muzeului Corpus se dovedește a fi cea mai eficientă, mai ales pentru copii. Vizitatorii muzeului ajung să parcurgă o călătorie interesantă pentru a înțelege ce se întâmplă în organismul lor, plimbându-se printr-o clădire uriașă care ia forma corpului uman. Turul și expoziția explică, într-un mod interactiv, cum funcționează diferitele organe din corp, cum arată și cum relaționează între ele.

Cum funcționează inima? Cum arată ea? Ce fac celulele roșii din sânge? Ce se întâmplă în corp atunci când strănuți? Copiii și adulții află răspunsurile la toate întrebările pe care le pot avea în minte în legătură cu anatomia umană doar vizitând acest muzeu. Muzeul folosește tehnologie recentă, sunete, efecte 5D, replici ale fiecărei părți din corp realizate din fibră de sticlă colorată care arată cât se poate de real.

Muzeul pune accentul pe educația celor care îi trec pragul. Sunt o mulțime de colecții permanente sau expoziții temporare, ce îmbină armonios divertismentul cu educația și care care îi fascinează atât pe cei mici, cât și pe părinții lor. Turul începe cu partea de jos a corpului. Vizitatorii merg cu liftul prin piciorul unui om rănit, de la laba piciorului până la genunchi, ei pășesc practic într-o rană deschisă. Următoarea oprire e zona genitală, unde vizitatorii poartă ochelari 3D pentru a asista la procesul de fecundare. Intestinele sunt următoarele, toată lumea poate vedea cum e digerat un sandwich în corp. Apoi, turiștii ajung să descopere inima, iar mai apoi capul și tot ce înseamnă sistemul nervos.

Cât costă un bilet la Muzeul Corpus

Muzeul Corpus e unicul din lume care oferă o asemenea experiență și te învață de ce e atât de impotantă mișcarea, mâncatul responsabil și o viață sănătoasă. Peste 2,7 milioane de vizitatori îi trec anual pragul.

O vizită obișnuită prin corpul uman la Muzeul Corpus durează 55 de minute. După turul prin corpul uman, există o altă zonă interactivă, unde vizitatorii pot descoperi expoziții speciale, jocuri ce conțin informații suplimentare. La etajul 7 al muzeului, există un magazin de unde puteți cumpăra mâncare și băutură sănătoasă și un restaurant de unde puteți admira coasta olandeză. Desigur, magazinul de suveniruri nu are cum să lipsească, cu o varietate impresionantă de cărți interesante, gadgeturi sau alte cadouri educative.

Tocmai pentru că e un muzeu atât de vizitat, rezervările sunt încurajate. Un bilet cumpărat pentru o persoană, cumpărat chiar de la fața locului, costă 20,95 de euro. Varianta achiziționării unui bilet online este puțin mai ieftină, costă 18,95 de euro.

Pentru grupurile de 10 persoane sau mai mult se face o mică reducere. Prețul biletului pentru o persoană este de 17,27 de euro.