Muzica de ascultat în timpul sarcinii: ajută sau nu la dezvoltarea bebeluşului?

Pe piata si, bineinteles, pe internet au aparut din ce in ce mai multe melodii destinate femeilor gravide. Despre muzica de ascultat in timpul sarcinii se spune ca ajuta la dezvoltarea bebelusului.

18 sept. 2015, 05:33
Muzica de ascultat în timpul sarcinii: ajută sau nu la dezvoltarea bebeluşului?

Un studiu efectuat de centrul de cercetare Bellybuds arata ca a asculta muzica in timpul sarcinii este benefic pentru fat, mai ales daca este muzica simfonica. Potrivit oamenilor de stiinta, a pune muzica la un sonor mediu ajuta la stimularea si dezvoltarea micutului din burtica mamei. Mai mult de atat, cu cat tatal vorbeste mai aproape de burtica mamei, cu atat mai usor nou-nascutul il va recunoaste ca pe cineva foarte apropiat, caci notiunea de tata nu este, evident, stabilita in primele saptamani dupa nastere.

Acesta nu este singurul studiu care vorbeste despre beneficiile muzicii asupra micutului, numeroase astfel de cercetari aparand in lumea medicala academica. Insa adevarul este ca nimeni nu a putut dovedi daca muzica ajuta sau nu la dezvoltarea fatului, caci niciun cercetator nu a putut observa reactiile fatului, indeaproape.

Continuarea pe Lyla.ro.