Muzica românească este mai săracă. Silviu Aioniţă a murit la 65 de ani

Silviu Aioniță, bluesman și chitarist cunoscut, a decedat la vârsta de 65 de ani. Acesta va fi înhumat în orașul său natal, Brăila.

01 mai 2019, 10:49
Muzica românească este mai săracă. Silviu Aioniţă a murit la 65 de ani

Silviu Aioniță a acompaniat la chitară marii artiști din genurile blues și rock și din jazz. El a fost totodată unul din promotorii jazz-ului în România.

Silviu Aioniță a format în anii ’90 mai multe grupuri muzicale, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Blueservice. Printre artiștii celebri cu care a colaborat Silviu Aioniță se numără Mugurel Vrabete (Holograf) și Eugen Caminschi (Vama). Aioniță a mai colaborat cu Sorin Chifiriuc, cunoscutul AG Weinberger, artistul de jazz Garbis Dedeian, cu Florin Ionescu sau cu regretatul percuționist Corneliu Stroe.

Blueservice a fost supranumit grupul „Greilor bluesului din România”, iar liderul acestuia, Silviu Aioniță, a fost botezat drept „Peter Green-ul României”, după numele fondatorului legendarului grup britanic Fleetwood Max.

În 1993 Silviu Aioniță inaugura primul club de blues din România, el fiind vedeta primelor concerte ale genului în țara noastră. Silviu Ioniță va fi înmormântat la Brăila, orașul său natal.