N-a mai rămas nimic din Boris Johnson, premierul brianic s-a topit în studioul Channel 4. Partidul său a depus plângere penală VIDEO

Partidul Conservator a depus plângere la autoritatea britanică de reglementare a presei împotriva postului de televiziune Channel 4, care l-a reprezentat pe premierul în exerciţiu Boris Johnson printr-un bloc de gheaţă, în semn de protest faţă de refuzul acestuia de a participa la o dezbatere pe tema modificărilor climatice.

29 nov. 2019, 09:54
N-a mai rămas nimic din Boris Johnson, premierul brianic s-a topit în studioul Channel 4. Partidul său a depus plângere penală VIDEO

Odată cu apropierea alegerilor legislative anticipate din Marea Britanie, programate pe 12 decembrie, lideri ai partidelor politice au fost invitaţi să participe la o emisiune consacrată urgenţei reprezentate de încălzirea globală.

Boris Johnson a refuzat să participe, iar Channel 4 l-a înlocuit cu un bloc de gheaţă, cu sigla Partidului Conservator (Tories) care s-a topit puţin câte puţin, ilustrând încălzirea globală. Nigel Farage, liderul Partidului Brext, de semenea absent, şi-a justificat decizia de a nu participa la dezbatere afirmând că partidul său al Brexitului „nu are nicio încredere în faptul că dezbaterea are să fie dreaptă sau obiectivă”.

Citeşte şi Alegerile anticipate din Marea Britanie: Conservatorii au 40 la sută din intenţiile de vot, iar Partidul Laburist, 30 la sută

Partidul Conservator a propus ca Johnson să fie înlocuit de unul dintre tenorii Guvernului său, Michael Gove, un fost ministru al Mediului, însă Channel 4 a refuzat, argumentând că este necesar ca Tories să fie trataţi ca toate celelalte partide care şi-au trimis liderii.

Conservatorii au denunţat la Ofcom, autoritatea britanică de reglementare a presei, o încălcare de către post a imparţialităţii şi reglementărilor cu privire la campania electorală privind timpul de antenă.