N-ai făcut încă planuri pentru vacanţa de iarnă? Iată ce pachete poţi alege

Agenţiile de turism au şi iarna aceasta oferte pentru toate buzunarele. Iubitorii de schi pot beneficia de un concediu mai ieftin în iarnă dacă îşi achiziţionează pachetele turistice din timp sau dacă se strâng în grupuri şi achiziţionează mai multe bilete.

05 nov. 2011, 07:51
N-ai făcut încă planuri pentru vacanţa de iarnă? Iată ce pachete poţi alege

Au apărut ofertele turistice pentru iarnă. Iubitorii sporturilor de iarnă au de unde alege şi anul acesta: vacanţe în staţiunile montane din România sau pachete turistice în Austria, Italia, Franţa sau Bulgaria.

Dacă nu aveţi prea mulţi bani în buzunar, puteţi alege vacanţele pe cont propriu. Astfel, puteţi închiria apartamente în străinătate, complet mobilate şi utilate. Partea proastă e că trebuie să vă gospodăriţi singuri.

„Închirierea unui apartament de 4 persoane în Franţa, staţiunea Potes du Soleil, costă de la 374 Euro pentru 7 nopţi cazare. Practic, o persoană, va plăti de la 93 de euro pentru un sejur în perioada 17–24 decembrie. Tarifele pot ajunge la 767 de euro în zona Val D’Isere. Anul trecut închirierea unui apartament în zona de schi Les Arc Bourg St. Maurice, în perioada 18-26 decembrie costa 785 Euro pentru 4 persoane”, a declarat pentru RTV.net Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel.

Turiştii cu dare de mână pot alege pachete turistice în Austria, Bulgaria, Franţa, Italia sau  Elveţia aflaţi că există şi apartamente cu 11 camere care pot găzdui până 18 persoane la un tarif de 1.114 euro pentru 7 nopţi.

Cel mai ieftin sejur la ski în Austria (stațiunea Hochgallmigg), la agenţia Christian Tour, costă de la 245 de euro de persoană, în perioadă 19-26 decembrie 2011 pentru 7 nopți de cazare cu demipensiune la o pensiune de două stele. Turiștii care vor să stea la hotel de patru stele, unde pot beneficia şi de Spa, vor plăti de la 670 de euro de persoană pentru şapte nopți cazare cu demipensiune.

Pentru sezonul 2011-2012 clienţii se interesează în principal de pachetele turtice pentru Austria, Bulgaria, Franţa şi Elveţia. Dacă mergeţi în vacanţă în grupuri mai mari, tour operatorii au pregătite şi reduceri de până la 10%.

Tarifele pentru Bulgaria, staţiunea Bansko, pornesc de la 29 de euro de persoană pe noaptea de cazare la hotel de trei stele cu mic dejun. Turiştii care aleg un hotel de patru stele din aceeaşi staţiune plătesc de la 51 de euro de persoană pe noapte, pentru cazare cu demipensiune. „Cei care fac rezervare din timp şi achită integral până la data de 30 noiembrie 2011 beneficiază de reducere early booking 10%”, spune Marius Meruţă, coordonator PR Transilvania Travel.

Agenţiile de turism au oferte şi pentru staţiunile montane din România. Cele mai căutate sunt ofertele pentru Poiana Braşov şi Predeal, două staţiuni care au şi partii de schi.

La Predeal, la un hotel de patru stele, tariful porneşte de la 104 lei de persoană pe noapte pentru cazare cu mic dejun şi acces la centrul spa al hotelului (piscină, saună, sală de fitness, jacuzzi). La Braşov, la un hotel de trei stele, preţul este de 100 de lei de persoană pe noapte, cazare cu mic dejun.

Operatorii de turism se aşteaptă ca cele mai multe pachete să fi cumpărate de turişti în decembrie.

„Turiştii se interesează deocamdată. De obicei, cea mai parte a cererilor vin la sfârşit de noiembrie şi în decembrie. Mulţi corelează sărbătorile cu schiul, precum şi cu vacanţa de iarnă a copiilor care anul acesta va fi mai extinsă”, spune Teodor Călimănescu, reprezentantul Europa Travel.