N-ai plecat la mare? Hai la film!

O femeie de fier şi o revoltă în spaţiul cosmic sunt temele celor două premiere care vă aşteaptă în răcoarea cinematografelor

30 apr. 2012, 11:57
N-ai plecat la mare? Hai la film!

Când a urcat pe scenă, să îşi primească cea de a treia statuetă de aur, fiind de 17 ori nominalizată, dna Meryl Streep a vrut să strige: “Hai, mă, nu iar”. Dar nu a făcut-o , ci a cochetat cu auditoriul care o aplauda în picioare. S-a petrecut anul acesta la cea de-a 84-a gală a decernării Premiilor Oscar. Dna Meryl Streep a primit trofeul la categoria cea mai bună actriţă în rol principal, pentru partitura sa din filmul “THE IRON LADY”, adică  interpretarea unei alte doamne care a performat, în politică de data acesta: fostul premier britanic Margaret Thacher.

Dacă Academia Americana de Film a avut dreptate cu acest Oscar oferit actriţei Meryl Streep, vă puteţi convinge personal, pentru că din 27 aprilie, în cinematografele din România rulează “ THE IRON LADY”. Filmul relatează cu  flash-back-uri, din perspectiva unei Margaret Thatcher îmbătrânite şi cu o stare de sănătate fragilă, urcuşurile şi coborâşurile unei  cariere politice, a vieţii unei  femei de excepţie. “THE IRON LADY” urmează evenimentele controversate, mai ales  acţiunile pe care le-a întreprins dna Thacher, ca premier, în cele 17 zile ce au precedat izbucnirea conflictului armat din Insulele Falkland, în anul 1982. Nu spun mai mult, ci vă provoc să vedeţi acest film, mai ales pentru a vă convinge, pentru cei care ştiu mai puţin ce poate face această mare, uriaşă actriţă, care cred că poate juca şi rolul unei frunze, dacă asta trebuie să facă.

Nu vreau să fiu acuzată de hiperculturalism, astfel că accept nevoia de adrenalină a celor foarte tineri şi vă spun că merită să mergeti la un mix de SF şi love, la Misiune pe MS One / Lockout. Tot din 27 aprilie la cinema, filmul este amuzant, fără să vrea dar are în distribuţie un super erou, la care fetele din sala vor fi foarte atente. Este vorba de Guy Pierce în rolul agentului Snow. Acţiunea se petrece într-o Americă din viitor, pe  MS One, adică o închisoare unde sunt încarceraţi cei mai periculoşi 500 de criminali ai lumii. În timpul unei misiunii în care este implicată chiar fiica preşedintelui aceasta este răpită, chiar în timp ce puşcăriaşii pun la cale o revoltă. Cum se împleteşte povestea, vă las să descoperiţi singuri.