N-au fost buni pentru România, dar au devenit VEDETE URIAŞE. Super FOTBALIŞTII refuzaţi în LIGA I

Fotbalul românesc a ratat fotbalişti de clasă mondială din cauza lipsei unor scouteri cu experienţă. Jucătorii refuzaţi de Liga I au ajuns staruri în fotbalul mare.

27 sept. 2015, 16:22
N-au fost buni pentru România, dar au devenit VEDETE URIAŞE. Super FOTBALIŞTII refuzaţi în LIGA I

Iată cei mai reprezentativi fotbalişti refuzaţi de Liga I:

Jari Litmanen. Vasile Ianul l-a dorit în 1992, la Dinamo, pe finlandezul Jari Litmanen, care era la MyPA, transferul neperfectându-se din cauza lui Ioan Becali, care a considerat că suma de 120.000 de dolari ar fi fost mult prea mare pentru valoarea jucătorului. La puţin timp, Litmanen a fost transferat de Ajax, unde a devenit star. A mai trecut pe la FC Barcelona şi Liverpool.

John Obi Mikel. În 2004 a fost propus, gratis, la Rapid. Giuleştenii l-au refuzat motivând că fotbalistul african nu s-ar putea adapta niciodată la clima din România. Culmea, peste doar câteva luni, fotbalistul ajungea la Lynn Oslo, în Norvegia, acolo unde clima este mult mai aspră decât în România. După doi an, Chelsea l-a cumpărat pentru 19 milioane de euro. Mikel joacă şi acum la Chelsea.

Doumbia Seydou. Atacantul ivorian a fost în negocieri cu Rapid, dar Mircea Rednic a refuzat mutarea. Doumbia a ajuns la Young Boys Berna, unde a explodat. A fost cumpărat de ŢSKA Moscova pentru 15 milioane de euro. A mai jucat şi la AS Roma.

Henrique Hilario. Portarul portughez putea ajunge la Steaua, care l-a preferat pe Carlos. Hilario a ajuns la Chelsea, fiind portarul de rezervă al echipei şi chiar a evoluat într-un meci de UEFA Champions League. Hilario este acum tot la Chelsea.

Aleksandar Kolarov. Sârbul a fost propus la Rapid, dar George Copos l-a preferat pe Vladimir Bozovic, ceva mai ieftin. Kolarov a ajuns la Lazio pentru 1.000.000 de euro, iar acum joacă la Manchester City, care l-a cumprat cu 20 de milioane de euro.

Nikola Zigic. Atacantul sârb a fost propus la Poli Timişoara, dar Anton Doboş, patronul clubului, l-a trimis să se apuce de baschet. Zigic a ajuns la CF Valencia, iar acum joacă la Birmingham.

Zoran Tosic. Mijlocaşul sârb a fost propus tot la Poli Timişoara. Nu a rămas în Banat, dar a ajuns direct la Manchester United, pentru 15 milioane de euro. Acum joacă la ŢSKA Moscova.

Radamel Falcao. Starul columbian a fost propus în 2007 la Steaua şi la CFR Cluj. Steaua l-a preferat pe Dayro Moreno, un alt columbian, iar CFR l-a considerat prea scump la 4 milioane de euro. Falcao a ajuuns la FC Porto, a mai trecut pe la Atletico Madrid (40 de milioane de euro pentru transfer), AS Monaco (50 de milioane de euro pentru transfer) şi Manchester United, iar acum joacă la Chelsea.