Nadia Comăneci, declaraţii DURE după DEZASTRUL din gimnastică. „Trebuie să o luăm de la zero”

Nadia Comăneci a reacţionat dur după ce echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

19 apr. 2016, 15:13
Nadia Comăneci, declaraţii DURE după DEZASTRUL din gimnastică. „Trebuie să o luăm de la zero”

Nadia Comăneci explică de ce gimnastica românească a ajuns în această situaţie.

„E foarte trist. Îmi pare atât de rău că s-a întâmplat acest lucru, dar, aşa cum tot spun şi eu de ani de zile, aceste rezultate nefaste nu sunt întâmplătoare. Ştiam cu toţii şi am anticipat că într-o zi vom ajunge şi aici. Nu mai avem antrenori, iar cei pe care îi avem îi plătim foarte prost, nu mai avem sportive. Din păcate, sportul în România a rămas pe loc, de aici şi rezultatele catastrofale din ultima vreme”, a declarat Nadia Comăneci pentru Q Magazine.

Citeşte şi Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Olimpiadă pentru prima dată după 48 de ani

Cea mai mare gimnastă din istorie ştie ce trebuie făcut: „În primul rând nu trebuie să pierdem vremea căutând vinovaţi, nu trebuie să dăm vina pe antrenori sau sportive. Avem nevoie să o luăm de la zero, să reconstruim gimnastica românească pe baze noi, pentru că în acest acest moment există o mare distanţă între noi şi ceilalţi. Avem nevoie să regândim sportul de masă. Noi, românii, avem gimnastica în sânge, nu putem să ne plângem de milă, ci să căutăm o strategie viabilă, să începe să investim. Muncă multă şi seriozitate, aceasta este cheia reuşitei”.