Nadia Comăneci: „Simona a făcut istorie pentru România”

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA. În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un "major", după Viriginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.   

09 iun. 2018, 18:51
Nadia Comăneci: „Simona a făcut istorie pentru România”

„Simona a făcut istorie pentru România. Mă bucur că sunt aici. Nu-mi puteam imagina că pot fi în alt loc. Şi-a dorit foarte mult acest trofeu. De-acum înainte, orice vrea să facă, e decizia ei” – a spus Nadia Comăneci. 

La zece ani după ce a câştigat titlul la Roland Garros, la junioare, Simona Halep l-a obţinut şi la senioare, devenit a 49-a jucătoare din lume care ridică deasupra capului un trofeu de grand slam, în Era Open.

Ilie Năstase: Halep a spart gheaţa, i-am spus să fie „gurmandă” şi să mai câştige şi alte turnee

Calificarea în finală la Roland Garros este recompensată cu 1,12 milioane de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani şi 1,68 de metri înălţime, a disputat a XXXI-a finală din carieră, a patra din acest an.