Nadia Savcenko, învinuită că ar fi ucis doi ziarişti ruşi

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko a fost găsită vinovată luni de un tribunal din Donețk de uciderea a doi ziariști ruși în estul Ucrainei, relatează agențiile internaționale de presă.

21 mart. 2016, 09:22

Un tribunal din Doneţk, din regiunea Rostov, a găsit-o vinovată pe femeia-pilot ucraineancă, Nadia Savcenko, că ar fi ucis doi ziarişti ruşi, în autoproclamata regiune Republică a Poporului din Lugansk, informează corespondentul Interfax.

Savcenko se află în custodia Rusiei din iulie 2014. Ea a negat acuzaţiile care i s-au adus şi a mai spus că a fost dusă cu forţa în Rusia.

Citeşte şi Avocatul Nadiei Savcenko: Serviciile secrete ruse au falsificat o scrisoare a preşedintelui Petro Poroşenko

Kievul şi comunitatea internaţională au lansat numeroase apeluri la eliberarea femeii-pilot şi au calificat „Cazul Savcenko” ca fiind motivat din punct de vedere politic.

Cazul penal al lui Savcenko a fost audiat de către un tribunal din regiunea Rostov, din Rusia. În timpul audierilor care au avut loc în data de 17 decembrie 2015, Savcenko a intrat în greva foamei pe toată durata în care s-a desfăşurat procesul. În 4 martie 2016, Savcenko a intrat şi în greva setei, refuzând să mai primească şi apă. A renunţat la în 10 martie la refuzul de apă şi a rămas numai în refuz de hrană.