Naistul Gheorghe Zamfir cere împăratului Japoniei să GRAŢIEZE ASASINUL unui hingher

Mare iubitor de animale, celebrul naist Gheorghe Zamfir i-a cerut împăratului Japoniei, Akihito, să graţieze un japonez care a ucis un om. Japonezul urmează să fie executat pentru că l-a omorât pe "hingherul" responsabil de gazarea câinelui său, de care era foarte ataşat.

15 iun. 2015, 09:52
Naistul Gheorghe Zamfir cere împăratului Japoniei să GRAŢIEZE ASASINUL unui hingher

Povestea lui Takeshi Koizumi, japonezul condamnat la moarte pentru crimă, a început cu aproape 40 de ani în urmă. Avea atunci 12 ani, iar hingherii i-au smuls câinele din lesă şi l-au gazat. Trauma a fost atât de mare, încât Koizumi a jurat să se răzbune. Şi, 34 de ani mai târziu, în 2008, a sunat la uşa fostului viceministru al sănătăţii, care dăduse dispoziţie cu ani în urmă ca toţi câinii găsiţi pe domeniul public să fie exterminaţi, şi l-a omorât.

Condamnarea la moarte a japonezului a reuşit să-i impresioneze pe iubitori de animale din toată lumea care, de-a lungul timpului, au încercat să intervină în apărarea acestuia. Printre ei se numără şi maestrul Gheorghe Zamfir care, într-o scrisoare semnată şi de avocata Paula Iacob, şi fostul senator Marius Marinescu, i-a cerut împăratului Japoniei Akihito să îl graţieze pe japonez, potrivit ziarulring.ro.

„Noi suntem o ţară în care nu există pedeapsa cu moartea şi este normal să solicităm să ţină cont de poziţia pe care o are ţara noastră faţă de această condamnare la moarte. Traumele din copilărie sunt cele care nu te părăsesc niciodată. Condamnarea este definitivă, dar împăratul are influenţă în a obţine graţierea. Gheorghe Zamfir a fost primit de împăratul Japoniei şi nu se poate ca la curtea împăratului să nu conteze că o persoană care a fost medaliată de împărat solicită o asemenea măsură. Noi sperăm ca numele lui Gheorghe Zamfir să îl impresioneze pe împărat. Faptul că nu s-a executat până acum sentinţa definitivă deja ne dă o speranţă”,  a declarat Paula Iacob.

Dezechilibrat psihic Trauma lui Takeshi Koizumi a fost cu atât mai mare cu cât acesta a şi văzut când hingherii i-au gazat câinele, spune fostul senator Marius Marinescu.

„Omul a rămas dezechilibrat psihic şi noi le-am cerut împăratului şi celorlalte instituţii să ţină cont de lucrul acesta şi să-i comute pedeapsa cu moartea în închisoare sau să-i facă o expertiză psihică. Din păcate, nu i-au făcut până acum nicio expertiză psihică”, a afirmat Marius Marinescu.

Scriitoarea de origine română Claudia Sumiya a făcut şi ea demersuri pentru salvarea japonezului.

„Am iniţiat o petiţie semnată de oameni din toată lumea şi am postat-o pe site-ul american al Avaaz, o organizaţie care se ocupă de dreptul animalelor, de mediul înconjurător”, a precizat Claudia Sumiya.

Aceasta a mai spus că în Japonia, chiar şi acum, orice câine maidanez este ridicat de pe stradă şi gazat.