Nămeţi de până la 4 metri pe Transfăgărăşan de 1 iunie. Când se va putea deschide şoseaua

Drumarii sunt optimiști că vor putea deschide Transfăgărășanul la mijlocul lunii iunie, asta deși, în prima zi de vară, nămeții măsoară chiar și peste patru metri pe unele porțiuni.

01 iun. 2023, 17:48
Nămeţi de până la 4 metri pe Transfăgărăşan de 1 iunie. Când se va putea deschide şoseaua

Pe Transfăgărăşan, a doua cea mai înaltă șosea din România, după Transalpina, muncitorii lucrează de zor în condiții de iarnă. Troinele ating, în unele zone, chiar și 4 metri, iar temperaturile sunt destul de scăzute. Circulația rutieră acolo ar putea fi redeschisă, estimează DRDP Brașov, în aproximativ două săptămâni.

Deszăpezirea pe cei 27 de kilometri din Transfăgărășan a început în urmă cu 3 săptămâni.

„Condiții ca iarna aici. Frig afară, zăpada foarte tare! Mai avem vreo 2 kilometri și suntem sus. Foarte greu merge! A nins, a fost lapoviță, foarte urâtă vremea!”, spune Mihai Budac, deservent de utilaje la Districtul Bâlea Lac, potrivit Orei de Sibiu.

Transfăgărăşanul traversează cel mai înalt lanţ muntos din România – Munţii Făgăraş – prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoseaua, considerată cea mai spectaculoasă din țară, atinge 2042 de metri la Bâlea Lac.

„Mult a fost, puțin a rămas! Continuăm deszăpezirea Transfăgărășanului. Cu toate că lucrăm în condiții vitrege, cu temperaturi scăzute, între nămeți de peste 3-4 metri, rămânem optimiști că vom putea deschide drumul până la mijlocul acestei luni”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.

Cu o lungime de aproximativ 152 de kilometri, parte a DN7C, drumul care are 833 de podețe și 28 de viaducte, face legatura între cele două provincii istorice Muntenia și Transilvania.

Citeşte şi: Accident teribil la Oradea! Un băiețel de 10 ani în comă chiar de Ziua Copilului