Naomi Osaka e sigură că rămâne numărul 1 mondial. Simona Halep e în pericol să piardă o poziţie vineri

Naomi Osaka a învins-o joi pe taiwaneza Su-wei Hsieh, 6-4, 6-3, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart, fiind sigură că va rămâne lider mondial după această competiţie dotată cu premii totale de 886.077 dolari.

25 apr. 2019, 16:02
Naomi Osaka e sigură că rămâne numărul 1 mondial. Simona Halep e în pericol să piardă o poziţie vineri

Naomi Osaka profită de absenţa româncei Simona Halep, N.2 mondial, accidentată la şold, pentru a-şi menţine avansul de 185 de puncte şi a rămâne în fruntea ierarhiei WTA, notează AFP. La revenirea sa pe zgură, la Stuttgart, Osaka a căpătat din nou încredere în sine, după ce fusese eliminată prematur la ultimele trei turnee la care a participat. Hsieh, locul 24 mondial, o învinsese luna trecută la Miami.

Citeşte şi Reacţia lui Naomi Osaka, atunci când a aflat că Simona Halep s-a retras de la Stuttgart: „Pfiu! Mi-a trecut glonţul pe la ureche”

Naomi Osaka va juca în sferturi cu croata Donna Vekic, locul 25 mondial, care a trecut de rusoaica Daria Kasatkina, 6-1, 7-5.

Simona Halep, care în momentul de faţă ocupă locul 2 în clasamentul WTA, poate pierde însă vineri o poziţie, în favoarea jucătoarei cehe Petra Kvitova, dacă aceasta se va califica în semifinale la Stuttgart, după meciul cu Anastasia Sevastova. În caz de victorie, Kvitova ar depăşi-o pe Halep cu 48 de puncte.

Alte rezultate din optimi:

Anett Kontaveit (Estonia/N.8) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-3, 6-2

Anastasija Sevastova (Letonia/N.7) – Laura Siegemund (Germania) 6-4, 6-3

Kiki Bertens (Olanda/N.6) – Belinda Bencic (Elveţia) 4-6, 6-3, 6-4.