Napolact închide 40 de puncte de lucru din 11 județe. Decizia a fost luată în urma actualizării obiectului de activitate, conform noilor coduri CAEN

Compania olandeză FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari producători de lactate din lume, urmează să închidă peste 40 de puncte de lucru din diferite județe ale României. Reprezentanții companiei au transmis că multe dintre aceste puncte de lucru erau inactive de mai mulți ani.
Irina Dumitrescu
16 iul. 2025, 17:57
Napolact închide 40 de puncte de lucru din 11 județe. Decizia a fost luată în urma actualizării obiectului de activitate, conform noilor coduri CAEN

Napolact va închide mai multe unități din județele Timiș, Cluj, Dolj, Bihor, Satu Mare, Constanța, Sibiu, Hunedoara, Iași, Sălaj, Mureș. Decizia de închidere a fost luată ca urma a schimbării codului CAEN în acord cu cerințele legale.

Conform celor mai recente date, Napolact reprezintă peste 60% din cifra de afaceri generată de FrieslandCampina România.

Napolact închide 40 de puncte de lucru din 11 județe

La începutul acestui an, compania a realizat o actualizare tehnică a obiectului de activitate. Prin urmare, au fost radiate din Registrul Comerțului cele 40 de puncte de lucru, unele dintre ele fiind inactive de mai bine de 10 ani. Reprezentanții companiei subliniază că această procedură administrativă nu afectează în niciun fel operațiunile curente, potrivit profit.ro

FrieslandCampina a apelat, la începutul anului, la un consultant pentru a pune la punct vânzarea afacerilor din România.

Citeste si Încă o mare fabrică se închide în România. În trecut a produs pentru Pierre Cardin, Guy Laroche şi Bigotti

În 2023, FrieslandCampina anunța că, în următorii doi ani, va concedia 1.800 de angajați la nivel global, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor și îmbunătățire a profitabilității. În urma acestor restructurări, compania va realiza economii de până la 200 milioane de euro, parte a programului de a scădea costurile anuale cu 400 – 500 milioane de euro din 2026.

Nou centru logistic în România

Compania FrieslandCampina are aproximativ 22.000 de angajați în 30 de țări. Produsele companiei sunt vândute către industria alimentară și farmaceutică din peste 100 de țări. FrieslandCampina România face parte din compania olandeză Royal FrieslandCampina și deține brandurile Napolact, Campina, Milli, Oké și Dots, și o gamă de produse ce cuprinde: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte.

Citeste si Cele mai puternice companii private integral românești. Profiturile sunt uriașe! Ce ne arată cea mai recentă analiză financiară

Produsele Napolact sunt realizate în fabricile din Baciu și Târgu Mureș, iar sediul central al companiei se află în București. În primăvara anului 2024, FrieslandCampina a deschis un nou centru logistic în parcul industrial de clasă A Mureș City Logistics, amplasat în Cristești, în apropiere de Târgu Mureș, întărindu-și astfel prezența și activitatea pe piața din România.

Napolact este unul dintre cele mai puter­ni­ce branduri româneşti din lactate, principa­lul rival fiind Zuzu, o marcă apărută mult mai târziu decât Napolact și deţinută de Albalact (Lactalis). De altfel, de-a lungul anilor, Napolact s-a poziţionat ca un brand românesc care foloseşte lapte din Ardeal. Mai mult, a inaugurat, în 2015, piaţa lactatelor bio, fiind primul producător cu o gamă extinsă de astfel de produse.

DailyBusiness
Cum să slăbești dacă ai peste 50 de ani. Ce este și cum funcționează dieta inversă
Spynews
Soțul Cristinei Spătar, declarație de iubire pentru vedetă! Cât de îndrăgostit este Vicențiu Mocanu: „Cât timp ne ținem de mână...”
Bzi.ro
Vacanță de coșmar pentru Laura Cosoi! „A fost imobilizat vreo 4 zile!“
Fanatik.ro
Insula Iubirii 2025. Cine sunt Maria și Marius Avram, ce meserii surprinzătoare au
Capital.ro
Doliu în lumea sportului. Un mare campion s-a stins prea devreme. Partenera sa a anunțat tragedia
Playtech.ro
Ai voie să tractezi pe autostradă o altă mașină? Ce spune legea și ce riscuri implică
DailyBusiness
500 de lei de la stat pentru chirie. Ce trebuie să faci ca să primeşti toţi banii
Adevarul
Fost ofițer SRI, despre o tehnică inedită de vânzare a apartamentelor: „Sunt chestii psihologice la care noi, într-adevăr, răspundem”
wowbiz.ro
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Spynews
Alex Marcu, mesaj tulburător după moartea Teodorei Marcu: ”Eu sunt tatăl...” | FOTO
Spynews
Cu ce se ocupă Ioana Ignat, după despărțirea de Sebastian Dobrincu. Cum își petrece timpul îndrăgita cântăreață: „Ești mai responsabil”
Evz.ro
Veste proastă de la Wizz Air. Dispar aceste zboruri
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
kanald.ro
Un bărbat a murit, în Iași, după ce a fost mușcat de un câine vagabond. Misterul care plutește în aer la șase luni după incident
Cancan.ro
Oficialul cu reputație de gigolo, prins în flagrant! Amanta unui ministru zboară cu avionul militar la… manichiură!
Playsport.ro
Toate restricțiile medicale ale șoferilor, notate pe permisul de conducere. Noutăţi în Codul Rutier de care trebuie să ai habar
Capital.ro
Interzis pentru proprietarii de terenuri. NU mai poate fi folosită apa. Amendă 5.000 de lei, achitată în 15 zile
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cea mai frumoasă fotbalistă a României, în costum de baie la petrecerea burlăcițelor
stirilekanald.ro
Stegarul Dac, pe moarte în închisoare, la Penitenciarul Rahova! Strigătul disperat de ajutor al soției sale: „Arată și miroase a moarte”
Horoscop 14 iulie 2025: Norocul a dat peste Scorpioni! Au primit o veste care le va schimba complet viața
MediaFlux
Se verifică toții banii. Pe cine a pus ANAF ochii
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Statul român își lasă activele să putrezească: pierderi certe de 140 milioane lei și risc de 9 miliarde. Cine e de vină?