Napolact va închide mai multe unități din județele Timiș, Cluj, Dolj, Bihor, Satu Mare, Constanța, Sibiu, Hunedoara, Iași, Sălaj, Mureș. Decizia de închidere a fost luată ca urma a schimbării codului CAEN în acord cu cerințele legale.
Conform celor mai recente date, Napolact reprezintă peste 60% din cifra de afaceri generată de FrieslandCampina România.
La începutul acestui an, compania a realizat o actualizare tehnică a obiectului de activitate. Prin urmare, au fost radiate din Registrul Comerțului cele 40 de puncte de lucru, unele dintre ele fiind inactive de mai bine de 10 ani. Reprezentanții companiei subliniază că această procedură administrativă nu afectează în niciun fel operațiunile curente, potrivit profit.ro
FrieslandCampina a apelat, la începutul anului, la un consultant pentru a pune la punct vânzarea afacerilor din România.
În 2023, FrieslandCampina anunța că, în următorii doi ani, va concedia 1.800 de angajați la nivel global, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor și îmbunătățire a profitabilității. În urma acestor restructurări, compania va realiza economii de până la 200 milioane de euro, parte a programului de a scădea costurile anuale cu 400 – 500 milioane de euro din 2026.
Compania FrieslandCampina are aproximativ 22.000 de angajați în 30 de țări. Produsele companiei sunt vândute către industria alimentară și farmaceutică din peste 100 de țări. FrieslandCampina România face parte din compania olandeză Royal FrieslandCampina și deține brandurile Napolact, Campina, Milli, Oké și Dots, și o gamă de produse ce cuprinde: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte.
Produsele Napolact sunt realizate în fabricile din Baciu și Târgu Mureș, iar sediul central al companiei se află în București. În primăvara anului 2024, FrieslandCampina a deschis un nou centru logistic în parcul industrial de clasă A Mureș City Logistics, amplasat în Cristești, în apropiere de Târgu Mureș, întărindu-și astfel prezența și activitatea pe piața din România.
Napolact este unul dintre cele mai puternice branduri româneşti din lactate, principalul rival fiind Zuzu, o marcă apărută mult mai târziu decât Napolact și deţinută de Albalact (Lactalis). De altfel, de-a lungul anilor, Napolact s-a poziţionat ca un brand românesc care foloseşte lapte din Ardeal. Mai mult, a inaugurat, în 2015, piaţa lactatelor bio, fiind primul producător cu o gamă extinsă de astfel de produse.