Narcisa Iorga, pusă sub URMĂRIRE PENALĂ în dosarul în care este cercetat şi Viorel Hrebenciuc

Narcisa Iorga, membru Consiliului Naţional al Audiovizualului, s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde, potrivit unor surse judiciare, procurorii îi aduc la cunoştinţă calitatea de suspect şi învinuirile în dosarul privind intervenţiile pentru obţinerea licenţei de către postul Giga TV.

04 sept. 2014, 11:43
Narcisa Iorga, pusă sub URMĂRIRE PENALĂ în dosarul în care este cercetat şi Viorel Hrebenciuc

Narcisa Iorga a fost pusă sub învinuire după ce i-ar fi sugerat primarului din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, în ce mod se poate redobândi licenţa postului Giga TV şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă Narcisei Iorga că au dispus efectuarea urmăririi penale față de această „sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

Potrivit unui comunciat d epresă al DNA, „ulterior datei de 17.09.2013, dată la care C.N.A. a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru un post TV, suspecta Iorga Narcisa – Clementina, membru al C.N.A., a îndrumat persoana care controla societatea comercială deținătoare a postului de televiziune respectiv, să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul TV respectiv intenţiona să o formuleze.”

Citeşte şi VIOREL HREBENCIUC, pus sub URMĂRIRE PENALĂ. UPDATE Ce acuzaţii îi aduce DNA

„În acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze şi capaciteze, pentru ca aceştia, la rândul lor, să îi influenţeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să îşi exercite influenţa şi autoritatea. În acest context, printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga, s-a numărat şi parlamentarul Viorel Hrebenciuc.

Ca urmare a indicaţiilor primite de la Iorga Narcisa, persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului, să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv„, precizează DNA.

La ieşirea din sediul DNA, Narcisa Iorga a declarat că nu a încălcat niciodată Legea audiovizualului şi nici altă lege.

Vreau să vă asigur că nu pot să dau niciun fel de detaliu legat despre acest stadiu (n.r. – al anchetei) şi să vă asigur, de asemenea, că am fost întotdeauna pentru aplicarea legii, nu pentru abaterea de la lege. (…). Nu am încălcat niciodată Legea audiovizualului şi nici o altă lege a ţării„, a afirmat Narcisa Iorga.

Ea a refuzat să dea alte detalii, menţionând că este o anchetă care se derulează şi că în timpul acesteia vor fi aduse probe şi de o parte, şi de alta.

Din punctul meu de vedere nu am făcut altceva decât să aplic legea. Atât, nimic altceva„, a subliniat reprezentanta CNA.

În acelaşi dosar, Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru că a încercat să determine funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV, controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

În cursul dimineţii, la DNA s-a prezentat şi social-democratul Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. La ieşirea din sediul instituţiei, el a declarat că i s-a comunicat că are calitatea de suspect în dosarul de corupţie de la CNA.

Eu sunt aici, bănuiesc, o victimă colaterală. Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că sunt suspect în acest dosar„, a afirmat Hrebenciuc.

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid.

Preşedintele PP-DD, Simona Man, şi Liliana Mincă, deputat PP-DD, au depus la DNA la începutul lunii iulie o sesizare privind posibilele acte de corupţie ale preşedintei CNA, Laura Georgescu.