NASA a anunţat că a descoperit 219 planete noi. 10 dintre ele sunt asemănătoare Pământului

Publicat: Luni, 19 Iunie 2017 23:30 // Actualizat: Luni, 19 Iunie 2017 23:30 // Sursa: romaniatv.net

NASA a anunţat, luni, că a descoperit cu ajutorul Telescopului Kepler 219 planete noi, iar zece dintre acestea au o dimensiune apropiată de cea a Pământului şi întrunesc condiţiile existenţei apei lichide.

Cercetători din toată lumea s-au adunat, luni, la Centrul de Cercetare Ames, al NASA, pentru a dezbate descoperirea celor 219 planete noi, toate din constelaţia Cygnus din galaxia Calea Lactee.

NASA arată că între 2009 şi 2013, Kepler a analizat peste 200.000 de stele din regiune pentru a identifica planete care orbitează în jurul lor. Cele 219 planete sunt parte din peste 4.000 de corpuri cereşti identificate, din care 2.300 au fost confirmate drept planete.

Citeşte şi Descoperire uluitoare făcută în spaţiu. Şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar

Dintre cele 219 de noi planete, 10 sunt posibile lumi stâncoase, terestre, care orbitează în jurul stelelor la o distanţă suficient de mare pentru a fi locuibile. Aceasta este considerată ca fiind distanţa la care apa în formă lichidă se poate aduna pe suprafaţa unei planete stâncoase.

Citeşte şi Astronomii au descoperit existenţa unei atmosfere pe o exoplanetă de mărimea Pământului

Întrucât apa este unul dintre elementele cheie a vieţii, aşa cum o cunoaştem noi, multe dintre corpurile candidate la statutul de planetă au mici nuclee stâncoase, învelite de o atmosferă groasă de hidrogen şi heliu, iar unele sunt considerate a fi lumi oceanice. Asta nu înseamnă, însă, că oceanele acestor planete sunt pline de apă.

Telescopul Kepler a adunat informaţii despre existenţa mai multor luni mici. Se pare că aceste planete sunt fie de 1,5 ori mai mari decât Pământul, fie doar puţin mai mici decât Neptun, de aceea ele au fost numite Super-Pământuri sau Mini-Neptunuri.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Calea Lactee constelaţia Cygnus NASA planete noi telescopul Kepler
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H