NASA a anunţat o DESCOPERIRE FABULOASĂ. PLANETA-GIGANT care poate dezvălui SURSA EXISTENŢEI noastre

NASA a făcut o descoperire care a trezit interesul atât cercetătorilor, cât şi amatorilor. Conform americanilor, s-a descoperit o stea înconjurată de o structură gigantică de praf cosmic, care se întinde pe o rază de 150 miliarde de ani lumină.

15 mart. 2018, 09:53
NASA a anunţat o DESCOPERIRE FABULOASĂ. PLANETA-GIGANT care poate dezvălui SURSA EXISTENŢEI noastre

Descoperirea a fost posibilă datorită telescopului american Hubble Space, scrie evz.ro. Oamenii de ştiinţă susţin că este foarte posibil ca în această structură cosmică să se afle și o planetă gigant. Mai mult, cercetătorii aşteaptă ca aceste descoperiri să ofere informații valoroase despre cum sunt formate planetele.

NASA anunță: „Câmpul de praf foarte fin a fost probabil creat de coliziunile dintre planetele infantile în curs de dezvoltare, în apropierea stelei, evidențiate printr-un inel strălucitor de resturi prăfuite, văzut la șapte miliarde de kilometri de stea. Presiunea luminii de la stea, care este de 23 de ori mai luminoasă decât soarele, a expulzat praful departe în spațiu”.

Potrivit NASA, structură prafului stelar arată că această formațiune este una foarte dinamică.

Anunţul survine la un an distanţă după ce NASA făcuse un anunţ la fel de important. NASA a descoperit opt planete care orbitează în jurul aceleiaşi stele, o stea îndepărtată numită Kepler-90, aflată la o distanţă de 2.545 de ani lumină de Pământ, în constelaţia Dragonul.