NASA a descoperit un univers paralel, în care timpul curge înapoi. Legile fizicii sunt invers faţă de Pământ

Oamenii de știință de la NASA spun că au detectat un univers paralel, unde timpul pare să curgă în sens invers. Descoperirea a fost făcută în timpul unui experiment făcut în Antarctica.

21 mai 2020, 05:24
NASA a descoperit un univers paralel, în care timpul curge înapoi. Legile fizicii sunt invers faţă de Pământ

Potrivit cercetătorilor NASA, există dovezi potrivit cărora toate regulile fizicii operează în sens invers în acest univers aflat în apropierea noastră. Un experiment de detectare a razelor cosmice a identificat particule care ar putea fi din afara universului nostru.

În cadrul experimentului Antarctic Impulsive Transient Antenna (ANITA), oamenii de știință au folosit un balon echipat cu o colecție de antene electronice și l-au ridicat deasupra Antarcticii, unde există puțin sau deloc zgomot radio pentru a interfera. Acesta a scanat peste un milion de kilometri pătrați, pentru a identifica particule cu energie mare care ar putea proveni din spațiu sau dintr-un univers paralel.

Citeşte şi NASA a făcut anunţul! Primul film realizat în spaţiu va fi filmat pe Staţia Spaţială

În primele două zboruri n-au găsit nimic. După cel de-al treilea, oamenii de știință au decis să reanalizeze datele obținute în trecut, în special acele semnale pe care le catalogaseră drept zgomot. Potrivit cercetătrilor, particulele elementare cu energie scăzută numite neutrino pot trece complet prin Pământ, abia interacționând cu substanța planetei noastre. Totuși, obiectele cu energie mai mare sunt oprite de materia solidă a Pământului. Asta înseamnă că particulele cu energie mare pot fi detectate doar coborând din spațiu. Având în vedere acest lucru, detectarea unei particule mai grele care „se ridică” din Pământ ar însemna că aceste particule călătoresc, de fapt, înapoi în timp.

Explicația pentru acest semnal este una ciudată, cercetătorii spunând că ar putea reprezenta dovada pentru existența unui univers creat în același Big Bang ca al nostru, și care există în paralel cu acesta. Totul pare să se întâmple exact invers aici, ca într-o oglindă. Pozitivul e negativ, stânga e dreapta și, de asemenea, timpul curge și el în sens invers.


loading...