NASA a filmat un OZN? Doi astronauţi ies în spaţiu deschis pentru a inspecta VIDEO

Cosmonauţii ruşi Fiodor Iurcihin şi Aleksandr Misurkin, care fac parte din echipajul actual de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), vor efectua joi o ieşire în spaţiu deschis, în scopul inspectării antenelor externe ale modulului Zvezda, în contextul anunţului recent al NASA privind trecerea unui obiect zburător neidentificat (OZN), care ulterior s-a dovedit a fi o folie de protecţie a uneia din antenele segmentului rusesc al ISS.

22 aug. 2013, 13:53
NASA a filmat un OZN? Doi astronauţi ies în spaţiu deschis pentru a inspecta VIDEO

Înregistrarea video cu presupusul OZN care trece pe lângă Staţia Spaţială a fost postată pe unul din site-urile NASA.

Astronautul agenţiei spaţiale americane, Chris Cassidy, a observat obiectul care trecea pe lângă naveta-cargo Progress, andocată de ISS, în dimineaţă zilei de 19 august. El l-a filmat, iar apoi a raportat la centrul spaţial NASA din Houston.

Ulterior, experţii ruşi au precizat că, de fapt, era o folie de protecţie a uneia din antenele modulului Zvezda, de pe segmentul rusesc al Staţiei Spaţiale Internaţionale.

După cum a declarat pentru RIA Novosti un oficial de la Centrul rus pentru controlul zborurilor spaţiale (ŢUP), deschiderea trapelor ISS este prevăzută la orele 15:40 (ora Moscovei), iar închiderea acestora la 21:35. Se prevede ca cei doi cosmonauţi ruşi să se afle în spaţiu deschis în total 5 ore şi 55 de minute.