NASA a surprins fenomenul incredibil al unei duble eclipse FOTO

Un satelit NASA a înregistrat momentul când Pământul a trecut prin faţa Soarelui simultan cu Luna.

09 sept. 2016, 07:58

Dubla eclipsă a fost fotografiată de Solar Dynamics Observatory (SDO), un satelit proiectat să monitorizeze Soarele şi atmosfera sa, scrie independent.md. Nava spaţială deţine o mulţime de instrumente prin care poate capta imaginea Soarelui cu 13 lungimi de undă, permiţându-le cercetătorilor să înţeleagă mai bine ciclurile solare.

Citeşte şi ECLIPSĂ de soare şi LUNĂ nouă la început de septembrie. Astrologul Minerva anunţă schimbări MAJORE pentru unele zodii VIDEO

SDO se află deasuprea unei staţii spaţiale de la sol, din Mexic, căruia îi transmite informaţiile. Acesta orbitează pe o traiectorie care îi oferă o vizibilitate cât mai clară asupra Soarelui. De două ori pe an, satelitul captează perioade de eclipse zilnice deoarece Pământul trece prin faţa satelitului şi a Soarelui. Aceste „eclipse sezoniere” durează câteva săptămâni, conform NASA.

Pe 1 septembrie, una dintre aceste eclipse zilnice ale Pământului a coincis cu tranzitarea Lunii prin faţa Soarelui. Satelitul a surprins momentul în care Pământul trece prin faţa Soarelui, fiind urmat de Lună. În unele zone de pe Terra fenomenul a putut fi observat. În special în Africa de Sud, tranziţia Lunii prin faţa Soarelui a creat o eclipsă anuală. Eclipsa anuală se produce atunci când Luna trece printre Pământ şi Soare.


loading...
Partenerii noștri