NASA avertizează, Pământul este ameninţat de doi asteroizi. Unul are peste 200 de metri şi se apropie periculos de noi

NASA a transmis un avertisment important la început de 2021, anunţând că Pământul este ameninţat de doi asteroizi de mari dimensiuni.

06 ian. 2021, 16:31
NASA avertizează, Pământul este ameninţat de doi asteroizi. Unul are peste 200 de metri şi se apropie periculos de noi

Terra este ameninţată de doi asteroizi. Un asteroid uriaş, denumit oficial AF23, cu diametrul între 180 şi 390 de metri va trece la mică distanţă de planeta noastră, averizează NASA. Asteroidul străbate în prezent spațiul la o viteză medie de 54.000 de kilometri pe oră. Acesta se va apropia la doar 6,9 milioane kilometri de planeta noastră, avertizează cercetătorii.

2003 AF23 este clasificat ca un asteroid Aten, conform NASA, asteroizii aparținând acestei categorii având orbite care se intersectează cu cea a planetei noastre la un anumit punct. Din fericire, AF23 nu a fost inclus în Lista de riscuri a Agenției Spațiale Europene, ceea ce înseamnă că nu prezintă un risc pentru Pământ.

Citeşte şi Fenomen astronomic anunțat de NASA. Un asteroid de mari dimensiuni va trece pe lângă Pământ

Un alt asteroid, mult mai mic, va trece sâmbătă prin apropierea Pământului.

Diametrul acestuia este de doar 26 de metri, însă suficient de mare pentru a crea o explozie majoră în cazul în care ar lovi solul, avertizează experţii NASA. Acesta va fi urmată de încă doi asteroizi, YA1 2020 de 15 metri și YP4 2020 de 21 de metri, care vor trece la 1,5 și respectiv 2,1 milioane de kilometri de Terra.