NASA crede în existenţa extratereştrilor: Cum o va demonstra

NASA duce căutarile formelor de viață extraterestre la un nou nivel. Bineînțeles, nu trebuie să ne așteptăm la o întrevedere cu omuleți verzi, ci mai degrabă la microbi.

25 apr. 2015, 19:04
NASA crede în existenţa extratereştrilor: Cum o va demonstra

Agenția spațială a mobilizat o echipă de oameni de știință de la cele mai bune instituții de cercetare pentru a vedea dacă există planete locuibile printre cele descoperite în afara sistemului nostru solar. Inițiativa poartă numele Nexus for Exoplanet System Science (NExSS).

“Încercarea noastră conectează echipe de cercetare de top și urmărește o examinare a planetelor cu cel mai mare potențial în menținerea vieții”, a explicat Jim Green, director al Științei Planetare NASA.”Vânătoarea pentru exoplanete nu este o prioritate doar pentru astronomi, ci este de interes și pentru oamenii de știință care își concentrează cercetările asupra climatului”.

Anunțul a venit la scurt timp după ce Ellen Stofan, cercetător de top de la NASA, a declarat că vom vedea primele semne ale vieţii extraterestre în 2025, cu mai multe şanse să descoperim şi alte dovezi în anii următori.

“Cred că vom avea dovezi puternice asupra vieţii dincolo de Pământ într-un deceniu şi cred că dovezile definitive vor veni în 20-30 de ani. Ştim unde să ne uităm. Ştim cum să ne uităm. În cele mai multe cazuri, avem tehnologia necesară şi suntem pe punctul de a o implementa. Aşa că suntem pe drumul cel bun”, a spus Stofan.

Mai multe detalii pe playtech.ro