NASA ne linişteşte: Pământul NU va fi LOVIT de niciun ASTEROID în septembrie

Publicat: Joi, 20 August 2015 19:21 // Actualizat: Joi, 20 August 2015 20:17 // Sursa: romaniatv.net

NASA dezminte zvonurile și asigură că niciun asteroid nu amenință Pământul. Agenția spațială americană (NASA) a dezmințit pe pagina sa web zvonul, devenit viral pe internet, conform căruia un asteroid ar urma să se ciocnească cu Pământul, cel mai probabil în apropiere de Porto Rico, în intervalul 15-28 septembrie 2015, producând distrugeri în Mexic, în SUA, pe coasta Atlanticului și pe țărmul Golfului Mexic, precum și în America Centrală și de Sud.

'Nu există nicio bază științifică — nici cel mai mic indiciu — că un asteroid sau alt obiect ceresc se va lovi de Terra în acest interval de timp', a afirmat Paul Chodas, manager al departamentului pentru Obiecte din apropierea Pământului din cadrul Jet Propulsion Laboratory (JET) al NASA din Pasadena, statul american California.

În realitate, observațiile realizate de NASA arată că nu există vreun asteroid sau vreo cometă care să se ciocnească cu planeta noastră în viitorul secol. Pentru toți asteroizii potențial periculoși din acest punct de vedere, probabilitatea unui impact cu Terra este de mai puțin de 0,01 % pentru următorii o sută de ani.

Departamentul pentru Obiecte din apropierea Pământului din cadrul JET este un grup-cheie de cercetători care colaborează cu astronomi și oameni de știință din întreaga lume care urmăresc cerul cu ajutorul telescoapelor pentru a descoperi asteroizi care ar putea afecta Terra și, totodată, pentru a previziona traiectoriile în spațiu ale unor asemenea corpuri cerești.

'Dacă ar exista vreun obiect suficient de mare pentru a provoca asemenea distrugeri în septembrie, l-am fi văzut deja', a asigurat Paul Chodas.

Zvonurile alarmiste total nefondate de acest gen nu sunt o noutate, fiind, se pare, o temă favorită pe internet, afirmă NASA, reamintind că în 2011 au circulat informații despre așa-numita 'zi a judecății finale' a cometei Elenin, care, de fapt, nu a reprezentat niciun risc real pentru Pământ. Apoi, au fost vehiculate date despre sfârșitul calendarului maya la 21 decembrie 2012, când ar fi trebuit să aibă loc sfârșitul lumii după o ciocnire catastrofală cu un asteroid.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
asteroid cometă NASA Pământ Pământ lovit de asteroid telescoape
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 sep 02:05
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Am Inteles ca Asteroidul Trece pe Langa Terra in 24 Septembrie 2015 , dar nu stiu la Ce Ora ? Si daca Trebuie sa stau cu Ferestrele Dschise ? Ca sa nu se duca Ecoul ? In Geamuri ? Ca se pot Sparge Geamurile ? de la Ecou ?
23 aug 22:23
...sa web zvonul, devenit viral pe internet, conform căruia un asteroid ar urma să se ciocnească cu Pământul, cel mai probabil Citește mai departe… Sursa: www.romaniatv.net

...
23 aug 13:23
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Bine ca nu ne Loveste Asteroidul in Septembrie 2015 ! Dar pana sa ne Loveasca Asteroidul , mai Intai ne Loveste Saracia ! Pe mine m-a Lovit Saracia din 21 August 2015 , cand am Ramas Fara Loc de Munca , iar Mama mea cu Accident Vascular Cerebral , trebuie sa Ancam doar de 5 Lei pe Zi ! Ca atata Tine Cureaua ! Dupa 23 August 1944 , facut Insurectia Saraciei in 23 August 2015 , adica am Gastigat Saracia , in 2015 ! Adica Muritori de Foame , care nimeni nu a mai Vazut si Cineva in 23 August 1989 ! Pagini alese , Pagini Culese , de pe Jos !
20 aug 19:38
Votează email 0 email
...internet, conform căruia un asteroid ar urma să se ciocnească cu Pământul, cel mai Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H