NASA pregăteşte voluntari pentru studierea efectelor imponderabilităţii

Publicat: Joi, 28 Martie 2019 19:45 // Actualizat: Joi, 28 Martie 2019 19:45 // Sursa: romaniatv.net

Agenţia Spaţială Americană (NASA) plăteşte voluntari dispuşi să  stea în pat timp de două luni, la un centru special din oraşul german Koln, în colaborare cu Agenţia Spaţială Europeană (ESA), asupra efectelor imponderabilităţii, relatează Press Association.

Deşi astfel de studii au mai fost realizate anterior, acesta - care îşi propune să analizeze în mod particular posibilele beneficii ale gravitaţiei artificiale asupra astronauţilor - este primul desfăşurat în colaborare de cele două agenţii.

Potrivit ESA, voluntarii trebuie să fie ''persoane sănătoase cu vârste între 20 şi 45 de ani''."Cel mai important, aceştia trebuie să fie foarte motivaţi", a precizat agenţia."Studiul ne permite să analizăm problema atrofiei musculare cauzate de imponderabilitate, dar şi alţi factori de stres precum radiaţia cosmică, izolarea şi restricţiile de spaţiu", a spus Jennifer Ngo-Anh, lider de echipă în cadrul departamentului de cercetare al ESA, potrivit Agerpres.

Cercetătorii folosesc odihna constantă la pat ca mijloc de a simula pierderile de masă musculară şi osoasă aşa cum se întâmplă în absenţa gravitaţiei resimţite în spaţiu.

Astronauţii aflaţi pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) fac aproximativ două ore şi jumătate de exerciţii în fiecare zi pentru a combate această problemă, informează Agerpres.

Cercetătorii cred însă că gravitaţia artificială ar putea ajuta la diminuarea efectelor, dar studiul ar putea să nu fie cea mai odihnitoare experienţă pentru cei 24 de participanţi la experiment.

Cei 12 bărbaţi şi cele 12 femei vor sta la un unghi constant de şase grade, cu capul mai jos de linia orizontală, iar unul dintre umeri atingând în permanenţă patul.

În timpul experimentului, cercetătorii vor testa efectele diferitelor tehnici asupra corpului participanţilor.Unii dintre aceşti vor experimenta gravitaţia artificială cu ajutorul unei centrifuge la German Aerospace Centre, care îi va învârti şi va stimula revenirea fluxului sanguin în picioare, potrivit Agerpres.

Participanţii pot fi vizitaţi de familie şi prieteni, dar agenţia îi avertizează: ''Rutina zilnică - duşul, îmbrăcatul, servitul mesei, activităţile fizice - iau destul de mult timp atunci când nu poţi să stai în picioare în timp ce le faci''. NASA încurajează participanţii ''să îşi stabilească un obiectiv cum ar fi învăţarea unei limbi străine sauurmarea unui curs online'' pentru a face timpul să treacă în mod productiv.loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
agenţia spaţială americană experiment gravitaţie inponderabilitate NASA subiecţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 mar 22:20
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Probabil , ca cel mai Bine ar fi , cum putem fi Noi Agricultori , pe Marte ? Asteptand , Luna Aprilie , sa Rasara Plante , pe Alta Planeta ! Dar Probabil , ca cel mai Bine ar fi , ca Semintele pentru Plante , sa fie puse , la 2 Randuri , un Rand , la 20 de Centimetrii , iar un Rand la 5 Centimetrii , in Solul de pe Marte !
1
EUR
4.7769
RON
29 Jan
noapte 1 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H