NĂSCOCIRILE electorale ale candidaţilor: Disneyland în Bucureşti, spitale ca în Turcia şi carduri ca la New York

Odată cu începerea campaniei electorale, candidaţii la alegerile locale din acest an au dat drumul la robinetul cu promisiuni. Printre făgăduielile clasice precum reabilitarea blocurilor, crearea de noi locuri de parcare, spaţii verzi, rezolvarea problemelor de trafic, construirea de noi spitale sau modernizarea celor existente, candidaţii ies la rampă cu proiecte fantastice, aproape imposibil de realizat, doar, doar adună câteva voturi de la naivii care le înghit gogoşile. Trecem în revistă câteva dintre născocirile electorale ale candidaţilor la primăriile din Bucureşti şi din ţară.

18 mai 2016, 06:55

Disneyland în sectorul 4 din Capitală

Daniel Băluţă, candidatul PSD la primăria sectorului 4 din Capitală, vrea să aducă Disneyland-ul din Paris sau Legoland-ul din Germania în cartierul din Bucureşti care încă se mai inundă la fiecare ploaie mai serioasă.

„Alături de colegii mei, ne-am propus să aducem în Sectorul 4 fie parcul de distracții Disneyland, fie Legoland!„, spune tare mândru Daniel Băluţă. Dar atât! Candidatul la primăria sectorului 4 nu menţionează unde va amplasat aceste parcuri care depăşesc ca suprafaţa 2000 de hectare şi nici de unde va scoate milioanele de euro necesare pentru realizarea lor.

Disneyland Paris este o staţiune de vacanţă situată la 32 de km de centrul Parisului, cu o suprafaţă de 2000 de hectare şi cu peste 15 milioane de vizitatori anual. Legoland Germania este un parc de distracţii întins pe o suprafaţă de 10 hectare, situat în apropiere de Munchen.

Spital Municipal identic cu cele din Statele Unite, la Ploieşti

Adrian Dobre, candidatul Partidului Naţional Liberal la Primăria Ploieşti, a ajuns vedetă în toată presă după ce le-a promis ploieştenilor un nou Spital Municipal, făcând public un proiect cu fotografii furate de pe internet.

Liberalul a adunat câteva imagini cu spitale ultramoderne din Turcia şi Statele Unite şi le-a prezentat votanţilor ca fiind piesa de bază a programului său electoral. Cum minciuna are picioare scurte, fotografiile frumos colorate s-au dovedit, la scurt timp, a fi furate de pe site-uri din străinătate, iar Dobre s-a făcut de tot râsul.

Aqualand în sectorul 5 din Bucureşti, cu sprijinul unor investitori americani şi din Dubai

Candidatul independent la Primăria Sectorului 5, Cătălin Stochiţă, promite că va construi un parc Aqualand, în Rahova, „cu susţinerea unor investitori americani şi din Dubai”.

Programul electoral al candidatului independent cuprinde 10 promisiuni: unele dintre ele copiate din programele electorale a peste 99% dintre candidaţii la primării: canalizări şi asfaltări, anveloparea blocurilor, modernizarea şcolilor, modernizarea infrastructurii bla, bla, bla.. altele foarte îndrăzneţe pe care le catalogăm a fi „visuri frumoase”, precum construirea de case pentru tinerii din sectorul 5 cu sprijinul ONG-urilor şi investitorilor străini, parcări supraetajate sau introducerea sectorului 5 pe harta turistică a Capitalei prin construirea unui Aqualand cu sprijin din America şi Dubai.

METROU UŞOR pe infrastructura CFR existentă în Bucureşti

Nicuşor Dan, candidatul partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul la Primăria Capitalei, le promite bucureştenilor un metrou usor pe infrastructura CFR existentă, pentru a rezolva problema traficului.

Cum sună această promisiune în condiţiile în care Ministerul Transporturilor se chinuie de ani buni să termine lucrările la magistrala 5 de metrou, iar lucrările pentru linia care ar trebui să unească Capitala de Aeroportul Henri Coandă nici nu au fost demarate?

Cardul multifuncţional pentru cetăţeni

Candidatul PSD la Primăria Piatra Neamţ, Liviu Harbuz, face promisiuni dintre cele mai îndrăzneţe.

Una dintre ele se referă la un card multifuncţional asemenea celor din Washington, San Francisco sau New York.

„Nu sunt eu cel mai inteligent – deși eu l-am conceput, eu am făcut tot -, dar el există deja și funcționează. La Washington, la San Francisco, la New York, dar cel mai apropiat de ce am făcut eu este cel din Spania, unde este folosit ca instrument în orașele inteligente și care a luat, în 2013, premiul pentru instrument în administrația inteligentă. Deci, fix cardul ăsta a luat premiu niște milioane de euro! La același gen de probleme, oamenii inteligenți vin cu același gen de soluții. Aceeași idee am avut-o eu acum și am descoperit asta cu bucurie, cu optimism, cu încredere, deși tardiv”, spune Harbuz.

Cu ajutorul acestui card fantastic, nemţenii şi-ar putea demite edilul şi ar putea interveni în deciziile Consiliului Local. Conform unui pliant electoral, cardul va putea fi utilizat şi pentru transport gratuit cu troleibuzul, înscrierea celor mici la creşe şi grădiniţe, dar şi pentru a obţine o serie de reduceri la bilete de acces la ştrand şi, totodată, la diverse evenimente culturale.

Caraş-Severin, transformat în Mica Elveţie a României

Candidaţii PNL la Primăria Reşiţa şi la Consiliul Judeţean Caraş-Severin promit transformarea judeţului într-o Mică Elveţia a României

Vreau ca judeţul Caraş-Severin să devină Mica Elveţie a României, cu locuri de muncă suficiente şi să devină un pol de dezvoltare turistică, cu o calitate superioară a vieţii şi a nivelului de trai„, spune Marcel Vela, candidatul PNL la Consiliul Judetean Caras-Severin.

Ce i-a scăpat domnului candidat este faptul că salariul mediu în Elveţia este de 25.000 de lei, în timp ce în România abia ajunge la 1.900 de lei! Dar poate Marcel Vela are o reţetă miraculoasă prin care va ridica judeţul pe culmile succesului. În acest caz, îl rugăm să construiască şi locuinţe pentru toţi cei care vor migra în Caraş-Severin pentru un salariu de 25.000 de lei.

La rândul său, Ioan Popa, candidatul la Primăria Reşiţa, îşi va folosi amuleta magică pentru a aduce investitori în oraş care să creeze cel puţin câte 200 de locuri de muncă.

„Eu, Ioan Popa, le garantez reșițenilor că voi aduce investiții și voi crea locuri de muncă, însă modul în care eu văd renașterea acestui oraș este legat de companii care să aibă 200 până la 500 de angajați. Nu cred că Reșița își mai dorește riscul de a sta pe unul sau doi mari investitori având în vedere istoria pe care am trăit-o în ultimii 20 de ani”, a declarat Ioan Popa.

Craiova, străbătută de Jiu, aşa cum Dunărea străbate Budapesta

Dan Cherciu, candidatul la Primăria Craiovei din partea Alianţei pentru Craiova, vrea să extindă oraşul şi pe celălalt mal al Jiului, pentru că nu-i aşa, dacă Londra, Viena sau Budapesta sunt stăbătute de o apă, reşedinţa Doljului nu trebuie să fie mai prejos.

Eu stiu ca este posibil, daca incepi. Si Dumnezeu a facut lumea in sapte zile!„, susţine Cherciu.

Programul electoral denumit „Pentru Craiova” conţine un subcapitol denumit pe bună dreptate „VISUL”.

„Eu am un vis ca, odata, Craiova va ajunge sa fie strabatuta de Jiu! Cele mai frumoase si fermecatoare orase europene, fie ca vorbim de Paris, Londra, Viena, Budapesta, sau mai aproape de noi, Timisoara, Oradea, chiar Bucurestiul sunt strabatute de o apa. Noi avem Jiul, de ce nu prin regularizarea cursului si folosind fondurile europene dedicate dezvoltarii zonelor metropolitane sa nu extindem orasul pe ambele maluri? Administratia locala trebuie doar sa gandeasca acest proiect si sa construiasca pe cele doua maluri o infrastructura rutiera si de utilitati. Initiativa privata va desavarsi restul! Cum ar arata orasul noaptea, plimbandu-te pe faleza Jiului?! Nu este posibil? Eu stiu ca este, daca incepi. si Dumnezeu a facut lumea in sapte zile!”, spune el.