Năstase: Atacul cerebral suferit de Ariel Sharon a coincis cu începerea atacurilor mediatice contra mea

Adrian Năstase a comentat pe blogul său personal decesul lui Ariel Sharon, fostul premier al Israelului. El evidenţiază faptul că atacul cerebral suferit de Sharon a avut loc în aceeaşi perioadă cu începerea atacurilor mediatice împoriva sa.

13 ian. 2014, 20:39
Năstase: Atacul cerebral suferit de Ariel Sharon a coincis cu începerea atacurilor mediatice contra mea

„A murit fostul premier al Israelului, Ariel Sharon. A stat în comă 8 ani, după atacul cerebral suferit în 4 ianuarie 2006. Îmi aduc aminte acel moment pentru că era exact perioada în care începuseră atacurile mediatice împotriva mea, care se suprapuneau cu articolele despre situația lui”, a spus Năstase.

De asemenea, Năstase îşi aminteşte şi de întâlnirea cu acesta. „L-am cunoscut în 2001, când in calitate de prim ministru și însoțit de foarte mulți oameni de afaceri, am mers în Israel la invitația sa. Era una din primele vizite în străinătate în calitate de șef al guvernului. Nu mi-au rămas de atunci foarte multe imagini. Îmi aduc aminte însă, de discuția în tête-à-tête, de solicitarea de sprijin în SUA în legătură cu aderarea la NATO, după eșecul din 1997 și de solicitarea de deschidere mai puternică a canalelor economice. Îmi aduc aminte că l-am vizitat atunci, în teritoriile palestiniene și pe Yasser Arafat. Cândva, voi povesti mai pe larg despre acele întâlniri”, a mai spus Adrian Năstase.

„Dincolo de acțiunile sale în zonă – unele controversate – Sharon, legat prin căsătorie de România – a fost și un prieten al țării noastre”, a încheiat fostul premier al României.

VEZI SI:

ARIEL SHARON A MURIT. Israelul îi aduce ULTIMUL OMAGIU fostului premier GALERIE FOTO