Adrian Năstase: Dacă aş fi cinic, aş zice că există o legătură între sentinţa mea şi sărbătoarea de Bobotează

Adrian Năstase consideră că ar putea exista o strânsă legătură între justiţie şi sărbătorile religioase în contextul în care sentinţa în dosarul Zambaccian va fi dată luni, zi în care este sărbătorită Boboteaza, dar şi ajunul Crăciunului pentru credincioşii ortodocşi de rit vechi, potrivit Mediafax.

05 ian. 2014, 16:26
Adrian Năstase: Dacă aş fi cinic, aş zice că există o legătură între sentinţa mea şi sărbătoarea de Bobotează

Adrian Năstase a comentat pe blog sentinţa de luni din dosarul Zambaccian. ‘Mâine va fi o mare sărbătoare – Botezul Domnului, care reprezintă botezul în apa Iordanului a lui Iisus de către Ioan Botezătorul. Sunt multe tradiţii legate de această sărbătoare. Una dintre ele este aruncarea crucii sfinţite în apă pentru a permite întrecerea tinerilor în a o scoate din apă. Veţi spune că unii vor continua să arunce cu pietre. Este posibil. Tot mâine, va fi ajunul Crăciunului pentru biserica ortodoxa de stil vechi. (…) Mâine va fi anunţată şi sentinţa în dosarul ‘Zambaccian’. Dacă aş fi cinic, aş spune că pare a exista o legătură strânsă între justiţie şi sărbătorile religioase, mai ales în ceea ce priveşte Crăciunul – de rit vechi sau nou…’, afirmă duminică Adrian Năstase în postare.

Adrian Năstase le-a mulţumit cititorilor blogului său pentru sprijinul manifestat şi le-a împărtăşit faptul că s-au depăşit 6,5 milioane de accesări.

‘Am aşteptat începutul anului şi pentru a aduce la zi unele statistici – unele mi se par semnificative. Astfel, numărul total de accesări pe blog a depăşit 6,5 milioane (mai exact 6.514.330), iar numărul total al comentariilor se apropie de 170.000 (astăzi, numărul comentariilor era de 169.384). Datele sunt preluate de pe WordPress.com. Nu îmi aduc aminte cine a spus că oamenii înţelepţi călătoresc pentru a se descoperi pe ei înşişi. Călătoriile mele în lumea virtuală au avut – cred – şi acest rezultat’, mai spune Adrian Năstase.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa luni în dosarul Zambaccian în care fostul premier Adrian Năstase este judecat pentru luare de mită şi şantaj, alături de soţia sa Dana Năstase, acuzată de complicitate la luare de mită, şi de fostul inspector ITC Irina Jianu.

VEZI SI:

ZI DECISIVĂ pentru Adrian Năstase. Fostul premier îşi va afla luni sentinţa definitivă în dosarul Zambaccian