Năstase, despre cazul Vosganian: Parlamentul şi-a exercitat un rol cuprins în Constituţie

Parlamentul şi-a exercitat un rol cuprins în Constituţie, a declarat joi fostul premier Adrian Năstase, referindu-se la votul negativ dat joi de parlamentari privitor la încuviinţarea urmăririi penale a senatorului Varujan Vosganian, potrivit Agerpres.

12 feb. 2015, 19:18
Năstase, despre cazul Vosganian: Parlamentul şi-a exercitat un rol cuprins în Constituţie

„Reacţia la diferite niveluri a fost imediat de blamare a Parlamentului, care şi-a exercitat un rol exercitat de Constituţie. Practic, noi nu ştim dacă vrem să scoatem aceste chestiuni din Constituţie sau dacă le lăsăm acolo. Şi atunci să acceptăm, să purtăm o discuţie dacă da sau nu se dă un aviz pentru începerea urmării penale. Acesta este un exemplu pentru felul în care mergem pe anumite soluţii care ne mobilizează în mod artificial pentru nişte subiecte care poate nu sunt de cea mai mare actualitate, dar ele intră într-un anumit circuit”, a afirmat fostul premier la Fundaţia Titulescu.

Senatorii au respins, joi, solicitarea procurorului general, Tiberiu Niţu, privind încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul fostului ministru al Economiei Varujan Vosganian.