Năstase: Nu am nevoie de simboluri ale puterii, ci de mecanisme de influenţă VIDEO

Adrian Năstase a declarat că nu-şi doreşte vreo funcţie politică în cadrul PSD, ci să aibă posibilitatea de a transmite înţelepciunea acumulată celor mai tineri. Pe de altă parte, Năstase a spus că nu i-a dat sfaturi lui Victor Ponta şi nici acesta nu i le-a solicitat. "Fiecare lider politic are orgoliul de a face greşelile pe care le doreşte", a spus Năstase după lansarea volumului 4 din cartea sa "Blog' n' roll".

25 apr. 2013, 14:31
Năstase: Nu am nevoie de simboluri ale puterii, ci de mecanisme de influenţă VIDEO

Adrian Năstase nu a e exclus posibilitatea de a participa şi la alte evenimente politice pe lângă Congresul PSD. „Voi participa dacă voi fi invitat. Eu nu am o restricţie de gândi în plan politic”, a spus fostul prim-ministru.

Întrebat dacă şi-ar dori o funcţie politică anume, Năstase a răspuns cu o glumă. „Postul de patriarh m-ar interesa… Ce să-mi doresc? Am fost prim-ministru, ministru, preşedinte de Cameră. Repet ce a spus Marian Vanghelie cu mult înţelepciune: Adrian Năstase e o instituţie ca atare. Sub acest aspect, nu am nevoie de simboluri ale puterii, ci de mecanisme de influenţă pentru a transfera înţelepciunea acumulată colegilor mai tineri”, a spus Adrian Năstase.

Acesta a negat că ar fi un sfătuitor al preşedintelui PSD, Victor Ponta. „Dacă cineva îţi cere sfatul, înseamnă fie că nu vrea să-l urmeze, fie vrea să aibă pe cine să dea vina după aceea. Victor Ponta nu mi-a cerut sfaturi şi nici eu nu i-am dat. Cineva care ajunge prim-ministru sau lider de partid ia singur deciziile, chiar dacă ascultă mai mult opinii (…) Fiecare lider politic are orgoliul de a face greşelile pe care le doreşte”, a mai spus Năstase.