Năstase: Participarea pe liste separate a PSD şi PNL ar putea genera opinii diferite faţă de guvernarea USL

O eventuală participare a partidelor din coaliţia de guvernare pe liste separate la alegerile europarlamentare ar putea crea tentaţia prezentării unor aspecte legate de guvernare în mod diferit, a declarat fostul premier Adrian Năstase, citat de Agerpres.

15 oct. 2013, 06:30
Năstase: Participarea pe liste separate a PSD şi PNL ar putea genera opinii diferite faţă de guvernarea USL

În plus, dacă vor candida sub aceeaşi umbrelă, cea a USL, există speranţa ca, prin clarificarea votului, coaliţia de guvernare să fie revalidată, alături de posibilitatea reasumării unei abordări ideologice.

În opinia fostului preşedinte al PSD, alegerile europarlamentare nu vor oferi ocazia unor discuţii despre Europa sau despre probleme europene.

„Nu se întâmplă lucrul acesta nici în alte ţări. Până la urmă, la alegerile europarlamentare se va discuta tot despre guvern, tot despre guvernare, tot despre lideri politici. Este oarecum cinic ce spun, dar să nu ne facem iluzii că temele vor fi altele. De aceea, în opinia mea, participarea pe liste separate va crea o anumită tentaţie pentru reprezentanţii acestor liste – vorbesc de cei din coaliţia guvernamentală – să prezinte chestiunile de guvernare în mijlocul guvernării într-un mod diferit, ceea ce cred, nu este un lucru extrem de pozitiv şi în plus riscă că creeze premisele unor concluzii de un anumit ordin în perspectiva alegerilor prezidenţiale”, a subliniat Adrian Năstase.

Potrivit fostului prim-ministru, rezultatele la europarlamentarele din 2014 ar putea pune în discuţie la nivel local o anumită premisă de la care s-a pornit – aceea de egalitate, de paritate în alocarea unor posturi.

 

VEZI SI:

Adrian Năstase a încercat SĂ SE SINUCIDĂ. Fostul premier s-a ÎMPUŞCAT în gât VEZI PRIMELE IMAGINI