Naştere în HOHOTE de RÂS. Cum scapă gravidele de dureri cu un NOU PRODUS MEDICAL

Gravidele care ajung la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi vor putea folosi un produs medical care ajută la ameliorarea durerilor provocate de naştere.

07 iun. 2014, 06:16
Naştere în HOHOTE de RÂS. Cum scapă gravidele de dureri cu un NOU PRODUS MEDICAL

Deşi nu vor simţi contracţiile, femeile vor fi conştiente şi vor putea colabora cu medicii.

Produsul conţine un amestec de gaze medicale, protoxid de azot, cunoscut sub numele de gaz ilariant (care provoacă râsul artificial – n.r.) şi oxigen. Gazul are un efect analgezic, deci de tăiere a durerii. Protoxidul este folosit fără să afecteze capacitatea pacientului de a se mişca sau capacitatea de a naşte”, a explicat dr. Răzvan Socolov, directorul medical al Maternităţii „Elena Doamna” Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Pacienta este cea care îşi administrează singură analgezicul, atunci când prezintă dureri. Medicamentul se află într-o butelie, prevăzută cu un furtun, la capătul căruia se află o pipă, prin care gravida inspiră gazul. Acesta are efect imediat, iar amestecul este inofensiv atât pentru mamă, cât şi pentru făt, pentru că nu pătrunde în organism.

Medicii susţin că la 20 de minute după utilizarea gazului, pacienta este recuperată complet, fiind capabilă să conducă chiar şi o maşină. Mămicile se arată încântate de această opţiunea pe care spitalul le-o oferă, mai ales că este şi gratuită.