Naştere-surpriză la Constanţa! O gravidă a născut în ambulanţă, apoi, din nou, la spital. Nu ştia că este însărcinată cu gemeni

O gravidă din Constanţa a devenit mamă de gemeni fără să aibă nici cea mai vagă idee că a avut o sarcină gemelară. Femeia a născut primul copil în ambulanţă, apoi, spre surprinderea tuturor, dar mai ales a ei, a adus pe lume şi cel de-al doilea copil, de data asta la spital.

09 apr. 2022, 17:46
Naştere-surpriză la Constanţa! O gravidă a născut în ambulanţă, apoi, din nou, la spital. Nu ştia că este însărcinată cu gemeni

Naştere-surpriză la Constanţa! Proaspăta mamă, care mai are acasă încă patru copii, le-a spus medicilor că nu ştia că aşteaptă gemeni, a informat, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”, citat de Agerpres.

Sunt gemeni, născuţi în urmă cu puţin timp, însă în locaţii diferite. Primul dintre gemeni s-a născut în drum spre spital, în ambulanţa SMURD Palas iar cel de-al doilea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’, Constanţa. Mama nu ştia că are gemeni iar surprinderea colegilor noştri a fost la fel de mare ca cea a medicului care a preluat pacienta, ştiind că născuse deja„, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU „Dobrogea”.

Naştere-surpriză la Constanţa! Femeia nu ştia că are sarcină gemelară

Odată ajunse la domiciliul pacientei, cadrele medicale de pe ambulanţă au constatat că femeia este pe punctul de a naşte, aşa că au decis să o transporte la spital. Pe drum, însă, contracţiile s-au intensificat, iar salvatorii s-au văzut puşi în situaţia de a asista naşterea.

Citeste si Nu dați sub nicio formă aceste medicamente copiilor care au varicelă! Avertisment important al medicilor

Bebeluşul născut în ambulanţa SMURD este o fetiţă „perfect sănătoasă şi foarte frumoasă”, care are în jur de trei kilograme.

Colegii noştri le-au transportat pe amândouă – mama şi fiica – la Spitalul de Urgenţă. Copilul a fost dus pe Secţia Neonatologie, iar mama, la Ginecologie, pentru consult. La scurt timp însă, echipajul SMURD, care aştepta cu nerăbdare să vadă dacă ambele sunt bine, a fost anunţat că mama avea, de fapt, gemeni iar cel de-al doilea copil s-a născut la spital, spre surprinderea pompierilor militari, dar mai ales a medicului care ştia că aceasta deja născuse„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Dobrogea”, Oana Manoilă.

Citeste si OMS trage semnalul de alarmă cu privire la apariția tulpinei ”XE”. Noua variantă Omicron ar putea fi cea mai contagioasă din istorie!