Năsui îl demolează pe Cîţu şi programul lui de suflet. „S-a furat. Un bec costă 2.000 de euro. Românii trebuie să știe”

Ministrul Economiei a criticat în termeni duri viitorul program naţional de investiţii "Anghel Saligny" care va fi implementat după modelul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Claudiu Năsui susţine că "s-a furat" din cele două programe naţionale în cadrul cărora au fost alocate fonduri guvernamentale localităţile.

13 aug. 2021, 09:34
Năsui îl demolează pe Cîţu şi programul lui de suflet. „S-a furat. Un bec costă 2.000 de euro. Românii trebuie să știe”

Năsui îl demolează pe Cîţu şi este de părere că subiectele legate de cheltuirea banilor publici printr-un astfel de program ar trebui să-i preocupe pe români mai mult decât trecutul premierului. Criticile ministrului Economiei vin în contextul în care Guvernul va lansa programul național de investiții ”Anghel Saligny” pentru comunitățile locale. Acesta va beneficia de un buget de 50 de miliarde de lei și se va desfăşura pe o perioadă de cel puțin 6 ani. Lansarea programului a fost convenită de liderii coaliției de guvernământ.

Claudiu Năsui a afirmat că nu a a susţinut „niciodată PNDL”.

„Nu am susținut niciodată PNDL. Țara aceasta a trecut deja prin două valuri de PNDL: PNDL 1, PNDL 2 și acum avem PNDL 3. Vedem exact rezultatele primelor două PNDL-uri și vedem toate problemele lor, vedem exact efectul pe care le-au avut în România. Niciodată nu am susținut PNDL”, a declarat Claudiu Năsui, conform News.ro.

Citeşte şi: Claudiu Năsui, anunţ despre NEIMPOZITAREA salariului minim şi sprijinul pentru HoReCa

Năsui îl demolează pe Cîţu şi programul lui de suflet. „Faci parcuri în mijlocul la nicăieri, terenuri de fotbal în pantă, borduri peste borduri”

De altfel, Ministrul Economiei a afirmat că, dacă sunt consultate rapoartele Curții de Conturi, precum şi dezvăluirile făcute în presă referitoare la PNDL „e vorba totuși de un program din care s-a furat”.

„E vorba, totuși, de un program din care s-a furat, putem să zicem cuvântul acesta în momentul în care un bec costă 2.000 de euro, în momentul în care faci parcuri în mijlocul la nicăieri, în momentul în care faci terenuri de fotbal în pantă, borduri peste borduri, dublu, triplu etajate, toate astea sunt PNDL și românii trebuie să știe că ăștia sunt bani care au ieșit din buzunarul lor”, a susținut ministrul Economiei, conform sursei citate.

Claudiu Năsui a mai precizat că „avem o problemă cu deficitul bugetar”, dând de înţeles acesta este mare, iar în acest context dezvoltarea locală se poate face și prin proiecte derulate din fonduri europene, așa cum s-a întâmplat în alte state UE.

Cât despre continuarea colaborării cu Florin Cîţu în condiţiile în care insistă cu implmentarea acestui program, ministrul Economiei a răspuns că „aici este o chestiune de decis în forurile decizionale ale partidului”.

Citeşte şi: Claudiu Năsui: „Trebuie să reducem povara administrativă, prin debirocratizare. Am eliminat semnătura vecinilor pentru a deschide o firmă”