De ce a murit Natalie Cole. Celebra cântăreaţă va fi înmormântată luni

Cântăreaţa americană Natalie Cole, fiica lui NAt King Cole, va fi înmormântată luni, la Los Angeles. Slujba de înmormântare va avea loc la Church of God in Christ, o biserică dintr-un cartier din Los Angeles pe care artista o frecventa în ultimii ani de viaţă.

10 ian. 2016, 15:33

Ceremonia funerară va include şi un moment muzical susţinut de cântăreaţa Chaka Khan, ca un ultim omagiu adus artistei. Natalie Cole va fi înmormântată la cimitirul Forest Lawn din Glendale, din Los Angeles, alături de părinţii, sora şi fratele ei, a precizat presa americană.

Artista americană în vârstă de 65 de ani a murit în data de 31 decembrie, din cauza unei hipertensiuni pulmonare ce a degenerat în insuficienţă cardiacă congestivă.

În 2008, ea fusese depistată cu hepatită C şi a primit un transplant renal, în 2009, de la o hispanică care i-a donat un rinichi. După această operaţie, Natalia a înregistrat un album în limba spaniolă pe care i l-a dedicat femeii care îi donase rinichiul.

Citeşte şi Celebra cântăreaţă NATALIE COLE a murit

Natalie Cole devenise dependentă de cocaină, heroină şi alcool, după cum a mărturisit într-o autobiografie din 2000, intitulată „Angel on My Shoulder”. Artista, al cărei tată a murit de cancer pulmonar în 1965, când ea avea doar 15 ani, a reuşit să scape de dependenţa de droguri în urma unui tratament de dezintoxicare, în 1980.

Natalie Cole a câştigat nouă premii Grammy în cariera sa de 30 de ani în jazz, pop şi R&B. Printre cele mai cunoscute albumuri ale sale se numără celebrele „Unforgettable…With Love”, care include o piesă în duet cu tatăl ei, realizată cu ajutorul tehnologiei digitale, „Inseparable” şi „Everlasting”.