Calificare picată din cer pentru naționala de polo a României la Jocurile Olimpice. Africa de Sud s-a retras și a lăsat locul ”tricolorilor”

Naţionala de polo a României va evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, în grupa A, cu echipele Grecia, Croaţia, SUA, Italia, Muntenegru, conform tragerii la sorţi de sâmbătă. Finalistele CM sunt în grupa tricolorilor.

18 feb. 2024, 16:56
Calificare picată din cer pentru naționala de polo a României la Jocurile Olimpice. Africa de Sud s-a retras și a lăsat locul ”tricolorilor”

România ajunge la Jocurile Olimpice de la Paris, datorită clasării pe locul 10 la CM de polo de la Doha, după rezultatele: 8-15 cu Ungaria, 25-3 cu Kazakhstan şi 10-16 cu Italia (grupa D), 9-12 cu Muntenegru (optimi), 9-7 cu China (locurile 9-12), 9-13 cu SUA (9-10).

În grupa B au fost repartizate Ungaria, Spania, Australia, Japonia, Serbia şi Franţa.

Campionatul Mondial din 2024 a oferit şi ultimele patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care erau calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. Au obţinut dreptul de participare de la CM Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia. Croaţia a devenit campioană mondială, sâmbătă, după 14-13 în finala cu Italia.

Citește și: Pro TV a stabilit cine sunt cei patru comentatori pentru Euro 2024. Unul dintre ei revine după 20 de ani

Din contingentul de echipe calificate la JO, Africa de Sud s-a retras însă, iar România a primit biletul pentru Paris, chiar cu o zi înaintea revenirii în ţară de la Doha, potrivit News.ro.

Echipa României a participat ultima dată la Jocurile Olimpice în 2012, când s-a clasat pe locul 10. Cea mai bună clasare a sa a fost la ediţia din 1976, când a fost pe locul 4.

Citește și: Scandal de proporții în Superligă! Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova, a bătut un avocat: „M-a lovit de două ori cu palma peste față, m-a scuipat, mi-a luat ochelarii și mi i-a spart de cap. M-a lovit cu piciorul”