Naţionala feminină de volei a României s-a calificat în optimile Campionatului European. Următorul duel va fi cu campioana mondială

Selecţionata României s-a calificat în optimile Campionatului European de volei feminin, deşi a fost învinsă de Azerbaidjan cu scorul de 3-0 (25-15, 25-14, 25-21), joi, în Papp Laszlo Sportarena din Budapesta, în ultimul său meci din Grupa C.

29 aug. 2019, 17:52
Naţionala feminină de volei a României s-a calificat în optimile Campionatului European. Următorul duel va fi cu campioana mondială

Tricolorele au suferit al treilea eşec în grupă în doar 66 de minute şi au prins ultimul loc care duce în optimi.

Adelina Budai-Ungureanu, cu 12 puncte, şi Nneka Onyejekwe, 9 puncte, au fost cele mai bune jucătoare ale României. De la azere s-au remarcat Polina Rahimova, cu 30 puncte, şi Elizaveta Samadova, 8 puncte.

Meciul a fost arbitrat de grecul Michail Themelis şi de macedoneanul Vlatko Ristovski.

În alt meci, Olanda a învins Ungaria cu 3-0.

Olanda a câştigat grupa, cu 15 puncte, urmată de Azerbaidjan, 10 puncte, Croaţia, 10 puncte, România, 6 puncte, Ungaria, 3 puncte, Estonia, 1 punct.

Meciurile din optimi vor avea loc pe 1 septembrie, iar adversara României va fi Serbia, câştigătoarea grupei A, care este totodată şi campioana mondială en-titre, titlu câştigat anul trecut, la Yokohama, după ce a învins în finală Italia.