Naţionala pensionarilor. România din meciul cu Elveţia, cea mai bătrână echipă din istoria Campionatelor Europene

România a remizat cu Elveţia, miercuri, pe Parc des Princes, iar în timpul comentariului de la Pro Tv al partidei, Costi Mocanu a spus la un moment dat: "Echipa noastră parcă este una de old-boys". Crainicul nu a fost departe de adevăr.

16 iun. 2016, 07:45
Naţionala pensionarilor. România din meciul cu Elveţia, cea mai bătrână echipă din istoria Campionatelor Europene

Statisticile UEFA indică faptul că echipa de start a României în meciul cu Elveţia a avut p medie de vârstă de 29 de ani şi 305 zile, ceea ce face ca naţionala noastră să devină cea mai bătrână care a evoluat vreodată la un turneu final al Campionatului European de Fotbal.

Citeşte şi Antrenorul Albaniei ne dă fiori: Putem învinge România şi ne putem califica în optimi la EURO 2016

Ciprian Tătăruşanu (30 ani) – Cristi Săpunaru (32 ani), Vlad Chiricheş (26 ani), Dragoş Grigore (29 ani), Răzvan Raţ (35 ani) – Mihai Pintilii (31 ani), Andrei Prepeliţă (30 ani) – Torje (26 ani), Stancu (28 ani), Chipciu (27 ani) – Keşeru (29 ani), au fost titularii lui Iordănescu. Dacă selecţionerul ar fi ascultat anumite păreri să fi jucat cu Sânmărtean (36 ani) sau să-l fi păstrat pe Ovidiu Hoban (33 ani), care a jucat bine cu Franţa, media de vârstă a echipei noastre ar fi devenit una imbatabilă.

În aceste condiţii, nu-i de mirare că Elveţia a dominat România la toate capitolele, iar posesia a fost una zdrobitoare, 67%-33% (la pauză 61-39).