Naţionala României, acuzată că a făcut blat la EURO. „Unul dintre ei a fost Gică Popescu!”

Ivo Georgiev, fost internaţional bulgar, acuză naţionala României că s-a lăsat învinsă de Spania, la EURO 1996. Atunci, naţionala noastră a fost în grupă cu Franţa, Spania şi Bulgaria şi a terminat pe ultimul loc, cu 0 puncte.

23 mai 2019, 16:51
Naţionala României, acuzată că a făcut blat la EURO. „Unul dintre ei a fost Gică Popescu!”

Ivo Georgiev susţine că România a lăsat-o mai moale în meciul cu Spania, la EURO 1996, pentru ca Bulgaria să nu se califice mai departe. Partida cu Spania a fost ultima din grupă pentru România şi ibericii s-au impus cu 2-1:

Toate echipele se temeau de noi şi am fost într-o grupă foarte dificilă […] Un alt lucru a fost că România a mers la culcare la meciul cu Spania, asta e sigură. Hristo a vorbit cu ei la telefon (n.r. Stoichkov), apoi au vorbit la Barcelona (n.r. cu Gică Popescu), i-au lăsat să înscrie, ăsta e adevărul. Haideţi să vedem ce au făcut fundaşii României în meciul cu Spania, în ultimele minute. N-aveau nicio şansă şi i-au lăsat să înscrie. Unul dintre ei a fost Popescu, care le traducea ceva acolo… N-am ţinut cont ce„, a declarat Ivo Georgiev pentru Sportal.bg şi citat de telekomsport.ro.

La EURO 1996, tricolorii au terminat pe ultimul loc în grupă, cu 0 puncte. Partida cu Spania a fost ultima şi România a fost învinsă cu 2-1, prin golurile marcate de Manjarin (11) şi Amor (84). Pentru România a marcat Răducioiu, în minutul 29.

Ce rezultate a avut România la EURO 1996:

România – Franţa 0-1
Bulgaria – România 1-0
România – Spania 1-2

Clasamentul grupei:

Franţa – 7 puncte
Spania – 5 puncte
Bulgaria – 4 puncte
România – 0 puncte.