Naţionala României, EXCLUSĂ din toate competiţiile organizate de de UEFA şi FIFA. Avertisment ŞOCANT al şefului FRF

Razvan Burleanu, preşedintele FRF, a declarat, miercuri, că echipa naţionala a României şi toate echipele din ţară riscă să fie excluse din competiţiile organizate de UEFA şi de FIFA din cauza unei modificari operate de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).

17 apr. 2019, 13:12
Naţionala României, EXCLUSĂ din toate competiţiile organizate de de UEFA şi FIFA. Avertisment ŞOCANT al şefului FRF

Razvan Burleanu a afirmat ca UEFA s-a alarmat dupa ce MTS a modificat Lega Sportului si poate convoca oricand Adunari Generale in federatiile sportive. Astfel, exista riscul excluderii din toate competitiile organizate de UEFA, fie ca este vorba de echipa nationala sau de cele de club.

FRF nu renunţă la banii din DREPTURILE TV ale Ligii 1. LPF, obligată să cedeze 5 la sută din CONTRACT

„Modificarea legii 69, legea sportului din 2000, presupune o ingerinta politica in activitatea tuturor structurilor sportive de interes public. Mesajul din partea invitatilor UEFA la Adunarea Generala de azi a fost unul foarte ferm din acest punct de vedere.

Articolul 88.1 propune ca Ministerul Tineretului si Sportului sa poate convoca Adunare Generala in Federatii, sa propuna alegeri, aprobarea bugetului, inclusiv a strategiei. O sa regasim cate un specialist care are o capacitate de a dezvolta strategii pentru fiecare federatie in parte. E cea mai mare ingerinta cu putinta. Incalca in primul rand constitutia Romaniei!

Solicit public Ministerului sa intervina de indata si sa opreasca acest demers pe care-l avem in Parlament. Daca s-ar intampla o asemenea adoptare a unui asemenea amendament, FIFA si UEFA ne pot aplica cele mai grave sanctiuni care s-au dat vreodata in Europa. Daca s-ar aplica sanctiunile, am fi in randul tarilor urmatoare: Benin, Pakistan, Nigeria, Irak, Guatemala. Euro 2020 poate fi in pericol daca vom avea parte de o asemenea modificare legislativa, FRF poate fi suspendata. La fel, cluburile romanesti nu ar mai putea intra in cupele europene, iar nationalele in competitiile UEFA is FIFA”, a spus Razvan Burleanu.


loading...
Partenerii noștri