Naţionala Ugandei, implicată într-un grav accident rutier. Cinci oameni au murit

Autocarul care transporta fotbaşliştii naţionalei Ugandei a fost implicat marţi după-amiază într-un accident rutier în care şi-au pierdut viaţa cinci persoane. Dintre sportivi, doi au suferit răni, însă viaţa nu le este pusă în pericol.

08 dec. 2015, 20:22
Naţionala Ugandei, implicată într-un grav accident rutier. Cinci oameni au murit

Naţionala Ugandei se deplasa în regiunea Budaka de la Soroti, unde a avut o întâlnire cu preşedintele Yoweri Museveni. Acesta a ţinut să-i felicite pe fotbalişti după ce reprezentativa Ugandei a câștigat sâmbătă pentru a cincea oară Cecafa Cup, după ce a învins cu 1-0 pe Rwanda.

Accidentul a avut loc marţi după amiază, în jurul orei 15.30 (ora 14.30, ora României) în Kamonkoli şi vinovat ar fi şoferul autocarului care transporta fotbaliştii. Acesta a intrat în coliziune frontală cu un microbuz de transport persoane. „Şoferul a pierdut controlul autocarului, iar acesta a intrat în coliziune cu un taxi. Câteva persoane care călătoreau cu microbuzul au murit. Noi suntem cu toţii bine, doar Hassan Wasswa Dazo şi Denis Okot au răni minore„, a declarat jucătorul Joseph Ochaya.

Paul Okongo, reprezentant al Poliţiei Rutiere regionale, a spus că şoferul autocarului este vinovat pentru accident, deoarece conducea cu viteză mare. Okongo a precizat că cinci persoane au decedat la faţa locului şi restul ocupanţilor vehiculului lovit de autocar sunt în stare gravă.