Naţionala Under 19 a României, start bun în preliminariile EURO 2020. Tricolorii au remizat cu Serbia, la Belgrad

Selecţionata României a terminat la egalitate cu echipa Serbiei, 1-1 (0-1), marţi seara, la Belgrad, în Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-19 din 2020.

08 oct. 2019, 17:57
Naţionala Under 19 a României, start bun în preliminariile EURO 2020. Tricolorii au remizat cu Serbia, la Belgrad

Naționala pregătită de Laurențiu Roșu a disputat marți, 8 octombrie, primul joc din grupa de calificare pentru Campionatul European 2020, rezervat jucătorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2001.

Primul adversar al tricolorilor a fost Serbia, gazda acestei grupe de calificare. Sârbii au deschis scorul în minutul 32 prin Pavlović, iar tricolorii au egalat rapid după pauză, în minutul 48, prin Miculescu. Același Miculescu putea aduce victoria României în final, dar portarul Serbiei a parat excelent lovitura de pedeapsă a mijlocașului de la UTA.

În celălalt meci din grupă, Spania a învins Lituania cu 2-0.

ROMÂNIA: Răzvan Ducan – Tudor Telcean, Radu Drăguşin, Gabriele Boloca, Andres Dumitrescu (căpitan) – Călin Popescu (Cristian Dumitru, 46), Alexandru Negrean (Damian Isac, 46) – Salvatore Marrone (Aurel June, 46), David Miculescu (Luis Niţu, 88), Darius Ghindovean – Leonardo Mitruscsak (Louis Munteanu, 73).

În alt meci din grupă, jucat tot la Belgrad, Spania a învins Lituania cu 2-0.

Pe 11 octombrie vor avea loc partidele România – Spania şi Serbia – Lituania, ambele la Belgrad.

În turul de elită, programat în luna martie a anului 2020, se vor califica primele două clasate în cele 13 grupe preliminare şi cea mai bună formaţie de pe locul al treilea, cărora li se va alătura Portugalia. La Campionatul European Under-19, care se va disputa în luna iulie a anului 2020, se vor califica cele şapte câştigătoare ale grupelor din turneul de elită, împreună cu echipa gazdă, Irlanda de Nord.