Naţionalele României joacă finala la Trofeul Carpaţi. Cristina Neagu & Co. au învins Serbia la trei goluri diferenţă

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat în finala Trofeului Carpaţi, după ce a învins selecţionata Serbiei cu scorul de 29-26 (13-15), vineri, în Sala Polivalentă ''Ioan Kunst-Ghermănescu'' din Bucureşti.

23 nov. 2018, 21:21
Naţionalele României joacă finala  la Trofeul Carpaţi. Cristina Neagu & Co. au învins Serbia la trei goluri diferenţă

România A va întâlni România B în finala celei de-a 50-a ediţii a competiţiei, sâmbătă, de la ora 18,30, după ce selecţionata secundă a produs o mare surpriză, învingând în primul meci de vineri echipa Rusiei, campioana olimpică en titre, cu 25-24 (11-12).

Prima echipă a României a făcut o repriză destul de modestă în compania Serbiei şi a fost condusă în cea mai mare parte a timpului. Oaspetele, conduse de Andrea Lekic (CSM Bucureşti), au condus cu 3-0, 4-1, 5-2 şi 6-3, dar apoi tricolorele au reuşit patru goluri consecutive şi au trecut în avantaj pe tabelă, 7-6 (min. 13). Doar câteva minute a durat acest avantaj, pentru că Serbia a preluat din nou controlul, a condus cu 13-10, 14-12 şi a intrat la pauză cu două goluri în plus pe tabelă, 15-13.

România a crescut nivelul de joc după pauză, a egalat şi a avut un sfert de oră de forcing, între minutele 40 şi 55, de la 18-18 la 28-22, când jucătoarele antrenate de Ambros Martin s-au apărat excelent, în frunte cu portarul Yulyia Dumanska, iar pe atac au reuşit combinaţii şi goluri spectaculoase. Pe final, tricolorele au redus motoarele şi diferenţa de pe tabelă a scăzut, scorul final fiind de 29-26.

Au evoluat echipele:

România A: Yulyia Dumanska – Aneta Udriştioiu (1 gol), Laura Chiper (3), Valentina Ardean-Elisei (2), Cristina Florică (2), Eliza Buceschi (4), Ana Maria Dragut (2), Cristina Laslo (2), Cristina Neagu (5), Gabriela Perianu (2), Raluca Băcăoanu (1), Crina Pintea (5). Selecţioner: Ambros Martin.

Serbia: Katarina Tomasevic, Marija Colic – Sanja R adosavljevic (1 gol), Sladjana Pop-Lazic (2), Katarina Krpez-Slezak (6), Jelena Lavko (5), Jovana Stoiljkovic (3), Andrea Lekic (5), Tamara Radojevic (4), Diana Stevin, Dijana Radjoevic, Aleksandra Vukajlovic. Ljubomir Obradovic.

Au arbitrat Anamaria Stoia şi Diana Florescu.

Sâmbătă, de la ora 16,00, va avea loc finala mică, între Serbia şi Rusia.

Cele trei echipe se pregătesc pentru turneul final al Campionatului European – EURO 2018, competiţie găzduită de Franţa între 29 noiembrie şi 16 decembrie. România face parte din Grupa D, alături de Norvegia, Germania şi Cehia. Serbia le va avea ca adversare în Grupa A, de la Nantes, pe Danemarca, Polonia şi Suedia, iar Rusia se află în Grupa B, alături de Franţa, Muntenegru şi Slovenia.