NATO confirmă trimiterea de trupe în România. Europa de Est devine teatru de război, Alianţa anunţă suplimentarea numărului de nave de război şi avioane de luptă

Țările NATO și-au pus forțele militare în alertă și au anunţat trimiterea de echipament militar suplimentar la granițele Ucrainei, după cum se arată pe site-ul oficial al Alianței.

24 ian. 2022, 12:03
NATO confirmă trimiterea de trupe în România. Europa de Est devine teatru de război, Alianţa anunţă suplimentarea numărului de nave de război şi avioane de luptă

„NATO trimite nave și avioane de luptă suplimentare în Europa de Est, consolidând apărarea Aliaților, pe măsură ce Rusia își continuă consolidarea militară în jurul Ucrainei”, se arată pe site-ul Alianţei.

„În ultimele zile, o serie de Aliați au făcut anunțuri cu privire la implementările curente sau viitoare. Danemarca trimite o fregată în Marea Baltică și urmează să desfășoare patru avioane de luptă F-16 în Lituania în sprijinul misiunii de poliție aeriană de lungă durată a NATO în regiune.

Citeşte şi Americanii au numit principalul obiectiv al Rusiei, în actuala criză. „Putin vrea să expulzeze SUA din Europa. La revedere America, nu lăsa uşa să te lovească la ieşire!”

Spania trimite nave pentru a se alătura forțelor navale NATO și ia în considerare trimiterea de avioane de luptă în Bulgaria. Franța și-a exprimat disponibilitatea de a trimite trupe în România sub comanda NATO. Țările de Jos trimit două avioane de luptă F-35 în Bulgaria, din aprilie, pentru a sprijini activitățile de poliție aeriană ale NATO în regiune și vor pune o navă și unități terestre în așteptare pentru Forța de răspuns a NATO.

Statele Unite au precizat, de asemenea, că se gândesc să-și sporească prezența militară în partea de est a Alianței”, se mai arată pe site-ul Alianţei.

În acest context, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat: „Salut faptul că aliații contribuie cu forțe suplimentare. NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru a proteja și a-i apăra pe toți Aliații, inclusiv prin consolidarea părții de est a Alianței. Vom răspunde întotdeauna la orice deteriorare a mediului nostru de securitate, inclusiv prin consolidarea apărării noastre colective”.

Citeşte şi Pregătiri intense pentru război. Ucraina a primit al doilea lot de arme din partea SUA


loading...
Partenerii noștri