NATO consolidează parteneriatul cu Republica Moldova

Unitatea națională, supremația legii și dezvoltarea economică sustenabilă sunt trei priorități fundamentale pentru guvernul Republicii Moldova, prezentate de premierul moldovean Chiril Gaburici la întrevederea avută marți cu membrii Comitetului pentru parteneriate și securitate prin cooperare (PCSC) al NATO, potrivit unui comunicat de presă al executivului de la Chișinău.

02 iun. 2015, 12:10
NATO consolidează parteneriatul cu Republica Moldova

Discuția s-a axat pe situația din Republica Moldova și cea regională, cooperarea dintre Republica Moldova și NATO și perspectivele de dezvoltare a acesteia. Chiril Gaburici s-a referit și la provocările interne și externe cu care se confruntă Republica Moldova, printre care reglementarea problemei transnistrene, restricțiile de export pe piața estică, criza sistemului financiar-bancar și situația tensionată provocată de conflictul armat din estul Ucrainei.

Șeful executivului de la Chișinău a subliniat rolul partenerilor Republicii Moldova în realizarea obiectivelor propuse și în asigurarea securității țării. ‘Toate inițiativele și reformele promovate de Guvernul Republicii Moldova sunt îndreptate spre binele cetățeanului și noi mizăm, în continuare, pe o cooperare eficientă cu toți partenerii, în vederea asigurării stabilității și securității Republicii Moldova’, a spus Gaburici.

Citeşte şi REPUBLICA MOLDOVA: Transnistria introduce noi taxe vamale

James Appathurai, adjunct al asistentului secretarului general NATO pentru afaceri politice și politica de securitate, reprezentant special al secretarului general NATO pentru Caucaz și Asia Centrală, a menționat că această vizită este un bun prilej de a discuta despre obiectivele, politicile și posibilitățile de consolidare a relațiilor dintre Republica Moldova și statele membre ale NATO.

‘Cooperarea dintre Republica Moldova și NATO are la bază o istorie de mai mulți ani și s-au făcut pași importanți în acest sens. Totodată, ne propunem să dezvoltăm parteneriatul nostru, inclusiv prin diverse inițiative de consolidare a capacităților în domeniul securității’, a menționat oficialul NATO.