NATO îi cere Rusiei să îşi asume responsabilitatea pentru avionul doborât în Ucraina

Publicat: Luni, 28 Mai 2018 21:46 // Actualizat: Luni, 28 Mai 2018 21:47 // Sursa: romaniatv.net

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a criticat Rusia în timpul unei vizite în Polonia de luni, repetând apelul ca Moscova să-şi accepte responsabilitatea pentru doborârea, în 2014, a unui avion al Malaysia Airlines deasupra Ucrainei.

"Sunt de acord cu guvernul olandez, care îi cere Rusiei să-şi asume responsabilitatea pentru incidentul aviatic", a spus Stoltenberg, descriind evenimentul - care a provocat moartea tuturor celor 298 de oameni aflaţi la bord - drept o "consecinţă directă" a agresiunii ruse asupra Ucrainei.

Olanda şi Austria au acuzat Rusia de doborârea zborului MH17 după ce o echipă de anchetatori internaţionali au descoperit că sistemul antiaerian Buk utilizat pentru a lovi avionul îi aparţinea Rusiei, informează Agerpres.

Stoltenberg, invocând amestecul Rusiei în alegeri, atacuri cibernetice şi folosirea forţei militare împotriva ţărilor vecine, a spus că această Rusie "mai hotărâtă" este una dintre cele mai mari provocări de securitate pentru statele NATO.

Citeşte şi MAE român: În avionul MH17, doborât în Ucraina, se afla şi o persoană de origine română

Secretarul general i-a asigurat pe delegaţii de la Adunarea Parlamentară a NATO - desfăşurată la Varşovia - că Alianţa va răspunde la această provocare cu o combinaţie de disuasiune şi dialog politic, potrivit Agerpres.

Ucraina şi Georgia au fost descrise drept "parteneri apropiaţi ai NATO", în contextul în care Jens Stoltenberg a anunţat continuarea sprijinului politic pentru cele două ţări vecine cu Rusia.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8387
RON
04 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H