NATO: Rusia are în continuare trupe în Ucraina

Rusia are în continuare trupe în estul Ucrainei şi dispune de o forţă extrem de capabilă la frontieră în pofida unei retrageri parţiale, a declarat vineri generalul american Philip Breedlove, comandantul forţelor aliate în Europa, informează Reuters, citată de Agerpres.

24 oct. 2014, 12:05
NATO: Rusia are în continuare trupe în Ucraina

‘Am observat o retragere destul de importantă a forţelor ruse de pe teritoriul Ucrainei, însă, fără îndoială, există în continuare forţe ruse în estul Ucrainei’, a declarat Philip Breedlove pentru jurnalişti la sediul militar al NATO din apropiere de Mons, în Belgia.

Unele trupe ruse staţionate în apropiere de graniţa cu Ucraina au plecat şi altele par să se pregătească să plece. ‘Însă forţa care a rămas şi care nu pare a intenţiona să plece este o forţă foarte, foarte capabilă’, a mai spus el.Generalul Breedlove a făcut aceste declaraţii înainte de alegerile parlamentare de duminică din Ucraina.

Blocul preşedintelui Petro Poroşenko, ales în luna mai la conducerea ţării cu promisiunea de a instala pacea în Est, se situează în fruntea sondajelor cu peste 30% din intenţiile de vot, urmat de alte formaţiuni prooccidentale.

Citeşte şi Rusia DEZMINTE că şi-a trimis TRUPELE la FRONTIERA cu Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a efectuat prima sa vizită la sediul militar al NATO după preluarea mandatului la începutul acestei luni, a declarat că Rusia continuă să încalce dreptul internaţional în Ucraina.

‘Rusia încalcă în continuare suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei prin prezenţa forţelor sale pe teritoriul acestei ţări’, a declarat fostul premier norvegian, în timpul vizitei la centrul de operaţiuni al NATO care monitorizează situaţia de criză din Ucraina şi din alte zone.