Natura chiar ne vindecă: Medicii au descoperit un tip de MIERE cu PUTERI MIRACULOASE

Un om de afaceri din Marea Britanie a produs un tip de miere bio care, potrivit medicilor, oferă rezultate "uimitoare" în tratarea rănilor şi a infecţiilor, relatează Daily Mail, potrivit Agerpres.

11 aug. 2013, 06:39
Natura chiar ne vindecă: Medicii au descoperit un tip de MIERE cu PUTERI MIRACULOASE

Noul produs, Surgihoney, a fost testat timp de un an în spitale din Hampshire pe bebeluşi, femei care tocmai au născut, pacienţi bolnavi de cancer şi persoane în vârstă.

Rănile şi ulcerele, inclusiv cele infectate cu extrem de puternica bacterie MRSA, s-au vindecat în câteva zile, în timp ce numărul femeilor care au suferit infecţii după ce au născut prin cezariană s-a redus la jumătate.

Mierea a vindecat răni ale soldaţilor care s-au întors din Afganistan şi a fost folosită pentru a trata acnee şi pentru a proteja pielea pacienţilor bolnavi de cancer nevoiţi să apele la cateter pentru chimioterapie.

Citeşte şi Mierea de albine, cel mai eficient remediu contra tusei la copii

Doctoul Matthew Dryden, consultant microbiolog la Fundaţia spitalelor Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) din Hampshire, a spus că această miere „va revoluţiona îngrijirea rănilor din întreaga lume”.

Mierea este folosită de ani de zile pentru puterile sale de vindecare, deşi doctorii sunt în favoarea penicilinei şi antibioticelor.

Totuşi, Surgihoney, care este ambalată în săculeţe de 10 g fiecare, poate ucide bacterii, paraziţi şi infecţii fungice, ajutând în acelaşi timp la vinderea rănilor. „Mierea este un medicament natural fantastic. Atuul său este că omoară insecte, însă nu afectează ţesutul”, a adăugat doctorul

Surgihoney este dezvoltată de Ian Staples, un om de afaceri care a deţinut în trecut lanţul de accesorii auto Halfords. El a cumpărat o fermă organică din sudul Chile, a creat stupi, iar apoi a finanţat cercetători ştiinţifici din Irlanda să-l ajute să dezvolte mierea.

Produsul a fost licenţiat de autoritatea competentă din Marea Britanie, însă nu este încă disponibil de vânzare pe piaţă.

Citeşte şi Cum se falsifică mierea de albine