NAUFRAGIU în largul coastei vestice a Malaeziei: Doi morţi şi 34 de persoane date dispărute

Cel puţin două persoane s-au înecat şi alte 34 sunt în continuare date dispărute după ce o ambarcaţiune care avea la bord 97 de imigranţi proveniţi din Indonezia s-a scufundat în largul coastei vestice a Malaeziei, în apropierea capitalei Kuala Lumpur, au informat surse oficiale, relatează DPA.

18 iun. 2014, 06:49
NAUFRAGIU în largul coastei vestice a Malaeziei: Doi morţi şi 34 de persoane date dispărute

Pescari au recuperat trupurile a două persoane – un bărbat şi o femeie – despre care se crede că s-ar fi aflat în ambarcaţiunea care a naufragiat în apropierea gurii de vărsare a râului Sungai Langat în oraşul Kuala Langat, la 45 de kilometri vest de Kuala Lumpur, a declarat Jazlizad Jalil, de la departamentul local de pompieri, potrivit Agerpres.

61 de persoane au fost salvate în accidentul produs miercuri dimineaţă la aproximativ trei kilometri de coastă, a declarat Ibrahim Mohamed de la Malaysian Maritime Enforcement Agency (MMEA).

Potrivit oficialului malaezian, se crede că barca de pescuit din lemn se îndrepta către provincia indoneziană Aceh. Imigranţii indonezieni se întorceau acasă pentru a sărbători luna sfântă a Ramadanului, a precizat o sursă din cadrul MMEA.

Din cei aproximativ 1,5 milioane de imigranţi ilegali care muncesc în Malaezia, mai mult de jumătate provin din Indonezia, a afirmat un oficial al Ministerului de Interne malaezian. Mulţi fac călătoria între cele două ţări în bărci de lemn nesigure, în căutare de locuri de muncă.

CITEŞTE ŞI: Pescar, salvat dintr-un naufragiu, cu preţul libertăţii sale: Am fost SCLAVUL lor timp de trei ani